Formula 1: Καζάνι που βράζει η F1

Την Κυριακή, η Telegraaf ανέφερε, ότι τον Μαξ Φερστάπεν είχε προσεγγίσει ο Πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ για να βγει και να δηλώσει την υποστήριξή του στον Κρίστιαν Χόρνερ δημόσια.

Κλειδί στον πόλεμο, ο Μαξ!

H ιστορία, που δημοσίευσε η Telegraaf επαληθεύτηκε και από το BBC. O Φερστάπεν μετά τη νίκη του στο Μπαχρέιν, όταν ρωτήθηκε αν στηρίζει τον Χόρνερ, αυτός απάντησε, πως έχει την πλήρη υποστήριξή του. Η FIA τότε επικοινώνησε με τον Ολλανδό για να του ζητήσει να κάνει ένα βήμα παραπέρα.

Η θέση του Φερστάπεν είναι σημαντική, λόγω της επιρροής του στη Red Bull, εξαιτίας των επιτυχιών του στους αγώνες. Η εσωτερική μάχη στην ομάδα των ταύρων έχει βαθιές ρίζες. Έχουν δημιουργηθεί δυο στρατόπεδα. Το ένα υποστηρίζει τον Κρίστιαν Χόρνερ και το άλλο θέλει να τον απομακρύνει άμεσα.

Ο Χόρνερ φαίνεται, πως έχει στο πλευρό του την οικογένεια Γιοβιντίγια, ενώ το στρατόπεδο των Γιος Φερστάπεν και Χέλμουτ Μάρκο τους αυστριακούς μετόχους.

Ο Γιος Φερστάπεν, όταν ξέσπασε η κόντρα μεταξύ του Χέλμουτ Μάρκο και του Κρίστιαν Χόρνερ πέρσι πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Μάρκο.

Μάχη για την επικράτηση!

Η ιδιοκτησιακή δομή της εταιρείας είναι διαιρεμένη, με το 51% να ανήκει στην οικογένεια Γιοβιντίγια και το 49% στον Μάρκ Μάτεσιτς, γιο του συνιδρυτή Ντίντριχ Mάτεσιτς, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 2022. Οι Ταϊλανδοί που έχουν το 51% έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της παραμονής του Χόρνερ στο τιμόνι της ομάδας μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

Πάντως ο Κρίστιαν Χόρνερ, θέλoντας να δείξει, πως όλα είναι καλά και πως δεν επηρέασε διόλου την οικογενειακή του γαλήνη, η υπόθεση περί ανάρμοστης συμπεριφοράς προς εργαζόμενη στην εταιρία, εμφανίστηκε στο Μπαχρέιν χεράκι, χεράκι με τη γυναίκα του. Ανάβοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερες φωτιές.

Κρίστιαν Χόρνερ

Όταν παλεύουν τα βουβάλια…

Την πληρώνουν τα βατράχια λέει μια παροιμία. Η Redbull άναψε τις φωτιές και η Formula 1 έχει αρχίσει να βράζει. Η ιστορία αυτή, θα πάρει στο διάβα της όχι μόνο τον Χόρνερ, αλλά και όλη τη μέχρι τώρα δυναμική και μορφή των πάντοκς της F1.

Tα σενάρια, που κυκλοφορούν θέλουν τον Φερστάπεν να φεύγει για τη Mercedes, ενώ τον Άντριαν Νιούι, ήδη να έχει ξεκινήσει εντατικά μαθήματα ιταλικών, μιας και το παρασκήνιο τον θέλει, να έχει συμφωνήσει με το Μαρανέλο. Και δεν είναι μόνο αυτό.

Η Ford, που έχει επενδύσει και ήδη διαφημίζει στην Αμερική τη συνεργασία της με τη Redbull από το 2026 και μετά, αν συνεχιστεί ο πόλεμος μέσα στην ομάδα, όταν τελικά θα έρθει στην F1, θα βρει αποκαΐδια. Κρατήστε και αυτό στην άκρη, μέχρι να κάτσει η σκόνη από τη μάχη των ταύρων και τότε θα δούμε, ποιος τελικά θα έχει επικρατήσει.

Πηγή: thecars.gr

Formula 1: Το πρόβλημα της Ferrari με τα φρένα! (video)


Τί θα συμβεί εάν βάλω όπισθεν ενώ οδηγώ

Παρμπρίζ: Μπορώ να βάλω υγρό πιάτων στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ