Έκθεση φωτογραφίας: «Ουκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης»

Το think tank “The Catalyst”, με την συνεισφορά του “Odesa Photo days festival” , παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίαςΟυκρανία: Μέρες εισβολής, μέρες αντίστασης”.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , στην αίθουσα «Μηχανουργείο» από την Κυριακή, 3 Απριλίου έως και την Τετάρτη, 6 Απριλίου και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Κυριακή, 3 Απριλίου στις 12.00 .

Στην έκθεση, Ουκρανοί φωτογράφοι, μας παρουσιάζουν την ζωή μετά την Ρωσική εισβολή. Εικόνες ζωής, εικόνες καταστροφής, εικόνες που συνθέτουν όλα όσα είναι ο πόλεμος. Μακριά από την ταχύτητα της τηλεόρασης, με τον χρόνο να παγώνει σε μια στιγμή και να συμπυκνώνει τα γεγονότα, οι φωτογράφοι ανασυνθέτουν την εικόνα του αγώνα ενός λαού για την ελευθερία του.

Το “The Catalyst”, με την έκθεση αυτή επιχειρεί να αναδείξει την πραγματική εικόνα της Ρωσικής εισβολής, την κατάσταση που βιώνουν οι Ουκρανοί, αλλά και να κινητοποιήσει τους Έλληνες πολίτες προς την ενεργή υποστήριξη των προσφύγων.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι :Maksim Finogeev, Mikhail Palinchak, Oleg Petrasiuk, Pavel Dorogoy , Roman Zakrevski, Sehii Nuzhnenko, Sergiy Illyashenko, Serhiy Hudak, Stas Yurchenko, Viacheslav Ratynski, Volodymyr Petrov. Την επιμέλεια είχε η Kateryna Radchenko. Στην δημιουργία της έκθεσης συνεισέφερε η Villy Calliga. 

Χορηγός: ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης

Κυριακή: 12.00 – 20.00

Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη: 11.00-13.30 και 16.30-20.00

Λίγα λόγια για το  «ΤΗΕ CATALYST»

Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου ιδεών «The Catalyst» (μτφρ. ο καταλύτης) υποστηρίζουν ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί και πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του μέσα από νέες, αποτελεσματικές πολιτικές.  

Σύμφωνα με τον όμιλο, μόνο με την ανασύνθεση του πολιτικού πέρα από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν ζητήματα, όπως είναι η κρίση της Ευρώπης, ο λαϊκισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοιχτή κοινωνία, η 4η Βιομηχανική επανάσταση, η οικονομία και οι ανισότητες.

Τα μέλη του «The Catalyst» πιστεύουν στην ενότητα του διανοητικού και πολιτικού κεφαλαίου, στοχεύουν στη σύνδεση του πολιτικού και επιστημονικού λόγου και φιλοδοξούν να διαμορφώσουν άποψη μέσα από μια φρέσκια ματιά με σκοπό την αντιμετώπιση των επερχόμενων προβλημάτων.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.