Εκρήξεις σε γραφεία πολιτικών

Εκρήξεις σε γραφεία πολιτικών

Εκρήξεις στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρου Καλαφάτη, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Γκιουλέκα και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού, Γιώργου Ορφανού, σημειώθηκαν μετά τις 8:00 χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στους χώρους των εκρήξεων έσπευσαν αμέσως περιπολικά και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έσβησαν τις φωτιές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τραυματίστηκε μια εργαζόμενη στο γραφείο του Σπύρου Καλαφάτη στην οδό Κατούνη. Συγκεκριμένα την ώρα της έκρηξης στον χώρο βρίσκονταν δύο εργαζόμενες, οι οποίες πήδηξαν από τον 8ο όροφο στον 7ο, με αποτέλεσμα, μια από τις δύο να υποστεί κάκωση στο πόδι. 

 ΒΙΝΤΕΟ από την επίθεση στο γραφείο του Καλαφάτη

ΒΙΝΤΕΟ από την επίθεση στο γραφείο του Ορφανού

ΦΩΤΟ-Η πυρκαγιά στο γραφείο του Σ. Καλαφάτη

 

Κεφαλογιάννης: Οι επιθέσεις πλήττουν τη Δημοκρατία

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχετικά με τις χθεσινές εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αποψινές (σ.σ. χθεσινές) εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων των βουλευτών του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, κ.κ. Σταύρου Καλαφάτη, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού. Οι επιθέσεις αυτές πλήττουν τη Δημοκρατία. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης του πολιτικού κόσμου θα πέσει στο κενό».

Ο Κεδίκογλου για τις εμπρηστικές επιθέσεις 

«Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου αναφορικά με τις ταυτόχρονες εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία του υπουργού αναπληρωτή Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρου Καλαφάτη και των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού.

Όπως σημειώνει ο κ. Κεδίκογλου, «στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή».

 

Γκιουλέκας:Θα πρέπει να ντρέπονται

«Τη δημοκρατία  ούτε μπορούν να τη στήσουν στα έξι μέτρα, ούτε μπορούν να εκδικούνται μ’ αυτό τον τρόπο. Όσοι το έκαναν θα πρέπει όχι μόνο να ντρέπονται, αλλά θα είναι και υπεύθυνοι για όποια επίθεση ίσως γίνει στο μέλλον», είπε ο Κώστα Γκιουλέκας για την έκρηξη στο πολιτικό του γραφείο.

Ο κ. Γκιουλέκας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την έκρηξη, στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Πρασακάκη όπου συνάντησε και την εργαζόμενη η οποία εγκλωβίστηκε στο χώρο.

«Με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας και μου είπε ότι έχει εγκλωβιστεί μέσα από τον καπνό και τη φωτιά»,  είπε στο Thestival.gr ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Πηγή: thestival.gr,thesstoday.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ