Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ.: Θα ήθελα να ακούσω μια πιο ευγενική απάντηση αντί του «δεν είναι ταξί το περιπολικό» – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα πρέπει να εξετάσουμε αν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος και ίσως έπρεπε να παραβλέψουν τον κανονισμό της αστυνομίας και να κάνουν άλλες ενέργειες ώστε να προστατευτεί το θύμα», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, αναφερόμενη στο ανατριχιαστικό περιστατικό της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους.

Άγιοι Ανάργυροι: «Το περιπολικό δεν είναι ταξί» – Η απάντηση της Άμεσης Δράσης στην 28χρονη

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., σχολιάζοντας στο MEGA το αποκαλυπτικό βίντεο στο οποίο καταγράφεται λεπτό προς λεπτό η συνομιλία της άτυχης κοπέλας με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης ξεκαθάρισε ότι “δεν θα έπρεπε η κραυγή της κοπέλας να ακουστεί στον αέρα”, καθώς αυτό αποτελεί υλικό της ανακριτικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η κα Δημογλίδου υπογράμμισε ότι από το επόμενο κιόλας πρωί, αμέσως μετά τη δολοφονία της συγκεκριμένης κοπέλας, η Ελληνική Αστυνομία παρέδωσε στον αρμόδιο εισαγγελέα και στον ανακριτή όλο το ηχητικό και βιντεοληπτικό υλικό που είχε στη διάθεσή της, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κάμερες ασφαλείας του τμήματος λειτουργούσανε κανονικά και κατέγραψαν τη στιγμή της επίθεσης.

Είμαστε δίπλα στους πολίτες και αναζητούμε κι εμείς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα” επισήμανε και πρόσθεσε ότι “η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος“.

Αναφερόμενη στη συμπεριφορά του συναδέλφου της στο τηλεφωνικό κέντρο κέντρο της Άμεσης Δράσης και την ατάκα ότι “το περιπολικό δεν είναι ταξί” υποστήριξε ότι ο συνάδελφός της “θα μπορούσε να απαντήσει με πιο ευγενικό τρόπο“.

Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι για όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς στο συγκεκριμένο περιστατικό θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί τόσο στο ποινικό, όσο και στο πειθαρχικό του σκέλος.

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ