ΕΚΠΑ: Συνεχίζονται οι απειλές σε βάρος της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας- «Δεν με τρομάζουν φασιστικές συμπεριφορές» λέει στο enikos.gr

Συνεχίζονται οι απειλές που αποσκοπούν στην παραίτηση της προέδρου του τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Βάνας Νικολαΐδου–Κυριανίδου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η ίδια στο enikos.gr. «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα  από τα πανεπιστήμια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων εκφράζοντας  την «θλίψη και την απογοήτευσή» της.

ΕΚΠΑ: Η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας δέχεται απειλές για να παραιτηθεί – «Δεν θα υποχωρήσω»

του Δημήτρη Καλογερογιάννη

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Νικολαΐδου–Κυριανίδου έκανε μία ανάρτηση με την οποία καταδίκαζε τη βία.

«Να παραιτηθεί η Βάνα Νικολαΐδου από πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας» έγραφε πανό ομάδας φοιτητών που μπήκε στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

πανό ΕΚΠΑ

Η καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου–Κυριανίδου καταγγέλλει στο enikos.gr ότι η ανάρτηση αυτή «δεν ήταν ο λόγος αλλά η αφορμή για να ξεκινήσουν οι απειλές, οι ύβρεις και ο εκφοβισμός».

Συγκεκριμένα, η κ. Νικολαΐδου αναφέρει ότι «η ανάρτηση ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν κάποιοι που από καιρό επιθυμούσαν να καταφύγουν εναντίον μου. Στην ανάρτησή μου δεν αναφέρθηκα ούτε στο πανεπιστήμιο ούτε σε φοιτητές εξέφρασα απλώς την άποψή μου, που αφορούσε την χυδαιολογία και την υβρεολογία που κυριαρχεί στα social media και την εποχή μας».

«Ήρθα αντιμέτωπη με έναν όχλο που ουρλιάζει. Οι συμπεριφορές αυτές προσιδιάζουν σε τάγματα εφόδου και όχι σε φοιτητές. Άλλωστε την ομάδα αυτή δεν αποτελούν φοιτητές του τμήματος και κάποιοι δεν είναι καν στην σχολή», επεσήμανε στο enikos.gr η κ. Νικολαΐδου.

Σχολιάζοντας τον προπηλακισμό έξω από το γραφείο της, η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας υπογράμμισε στο enikos.gr ότι  «οι ύβρεις, τα ψέματα και οι συκοφαντίες συνεχίζονται εις βάρος μου με σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Με κατηγορούν για πολιτική προπαγάνδα κι ότι εξυπηρετώ κομματικά συμφέροντα. Μέχρι τώρα αντιστάθηκα και θα συνεχίσω να αντιστέκομαι γιατί θεωρώ πολύ σοβαρό το ζήτημα να προπηλακίζεται καθηγητής στον χώρο της εργασίας του πολύ απλά, επειδή ως φυσικό πρόσωπο εξέφρασε την άποψη του, που τυχαίνει να είναι  αντίθετη με τις  αντιλήψεις κάποιων».

«Πρόκειται για συμπεριφορές τουλάχιστον φασιστικές για τις οποίες νιώθω θλίψη και απογοήτευση. Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι μέχρι τέλους για να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα από το ελληνικό Πανεπιστήμιο», υποστήριξε στο enikos.gr η πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας. «Οι απειλές συνεχίζονται, δε με τρομάζουν και  με όποιο κόστος θα συνεχίσω», είπε καταληκτικά η κ. Νικολαΐδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ