ΕΚΠΑ: Η πρόεδρος του τμήματος Φιλοσοφίας δέχεται απειλές για να παραιτηθεί – «Δεν θα υποχωρήσω»

Την αγανάκτησή της εκφράζει η πρόεδρος τους τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Νικολαΐδου–Κυριανίδου, η οποία έχει καταγγείλει ότι δέχθηκε απειλές ώστε να υποχρεωθεί να παραιτηθεί.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κ. Νικολαΐδου–Κυριανίδου έκανε μία ανάρτηση με την οποία καταδίκαζε τη βία.

Η ανάρτηση της Βάνας Νικολαΐδου–Κυριανίδου

Ομάδα φοιτητών μπήκε με πανό στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών η καθηγήτρια Πολιτικής Φιλοσοφίας, Βάνα Νικολαΐδου–Κυριανίδου. «Να παραιτηθεί η Βάνα Νικολαΐδου από πρόεδρο του Τμήματος Φιλοσοφίας» έγραφε το πανό.

Όπως καταγγέλλει η ίδια, δέχεται απειλές, ύβρεις  και εκφοβισμό προκειμένου να την εξαναγκάσουν να παραιτηθεί.

«Βεβαίως αισθάνομαι απειλούμενη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσω ή ότι θα αρνηθώ τις αρχές και τις απόψεις μου. Αυτή η ξεκίνησε από ανακοινοποίηση ανάρτησης που έκανα στο facebook ότι το υβρεολόγιο και η χυδαιολογία που επικρατούν στην δημόσια ζωή, οι συνεχείς χυδαίες επιθέσεις εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων, όλα αυτά τα είδαμε σε διαδηλώσεις για την τραγωδία στα Τέμπη και αυτή η κατάσταση δεν αποτελεί παρά την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού» ανέφερε η Βάνα Νικολαΐδου–Κυριανίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Εχθές η ίδια παράσταση έγινε στην αίθουσα διδασκαλίας μου, το τραγικό είναι εάν κάποιος από αυτούς που το μόνο που του έλειπε ήταν το ρόπαλο, έκανε μία κίνηση εναντίον της σωματικής μου ακεραιότητας, ήξερα ότι θα ακολουθούσαν όλοι» πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ