Εφιάλτης για τρεις αδελφές στην Λάρισα—Κατήγγειλαν τους γονείς τους για ενδοοικογενειακή βία

Τον εφιάλτη που ζούσαν τρεις αδελφές από τους γονείς τους εδώ και πολλά χρόνια αποκάλυψε μια υπόθεση παράνομης κατακράτησης στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, στο εδώλιο κάθισε την Πέμπτη η μητέρα των τριών κοριτσιών με την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης. Η γυναίκα κατηγορείται ότι κλείδωσε τις δύο κόρες της στο πλυσταριό του σπιτιού όπου έμεναν, για μισή ώρα. Τις κοπέλες άφησε ελεύθερες ο πατέρας τους και στην συνέχεια οι κοπέλες κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

Στην αίθουσα του δικαστηρίου όμως με αφορμή αυτό το περιστατικό η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, 24 ετών, αποκάλυψε ότι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό καθώς η ίδια και οι αδερφές της ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τη μητέρα και τον πατέρα εδώ και πολλά χρόνια.

«Μας έλεγε ότι έχουν δικαίωμα να μας χτυπούν σύμφωνα με τον Θεό»

«Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό αλλά αποκορύφωμα ενδοοικογενειακης βίας από τη νηπιακή μας ηλικία» κατέθεσε στο δικαστήριο η 24χρονη και πρόσθεσε πως ο πατέρας της, καθηγητής στο επάγγελμα, την έστειλε δύο φορές στο νοσοκομείο για ασήμαντη αφορμή. Η 24χρονη κατέθεσε πως όταν τα κορίτσια παραπονέθηκαν για τη συμπεριφορά των γονιών τους, η μητέρα τους τους είπε ότι «έχουν δικαίωμα σύμφωνα με τον Θεό να μας χτυπούν».

Η κοπέλα ζει στο ισόγειο του σπιτιού και όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για ποιον λόγο δεν φεύγει όντας ενήλικη ποια, απάντησε ότι εξαρτάται οικονομικά από τους γονείς της. Μάλιστα όπως κατέθεσε, η μητέρα της ήταν υπεύθυνη για την απώλεια της προηγούμενης δουλειάς της.

Αναφερόμενη στο περιστατικό, η κοπέλα κατέθεσε πως ανέβηκε από το ισόγειο στο πλυσταριό μαζί με την 18χρονη αδερφή της για να πάρει ένα αντικείμενο. Εκείνη τη στιγμή ανέβηκε και η μητέρα τους η οποία τις ρώτησε τι έκαναν εκεί. Οι κοπέλες δεν απάντησαν και η γυναίκα έκλεισε και κλείδωσε τη μεταλλική πόρτα του πλυσταριού. Η 24χρονη κατέθεσε πως δεν είπε κάτι στην μητέρα της προηγουμένως που να δικαιολογεί αυτή τη συμπεριφορά και όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο για ποιον λόγο να το κάνει αυτό, η απάντηση ήταν ότι «το έκανε γιατί δεν πήρε την προσοχή που ήθελε. Τρέφεται από τη διχόνοια».

Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας επιβεβαίωσαν στην κατάθεση τους και οι άλλες δύο αδερφές ηλικίας 18 και 16 ετών με την μικρότερη μάλιστα να λέει πως τις χτυπούσαν για ασήμαντο λόγο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ