Εμπρησμός στο Real Group: Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη του 27χρονου – Ο «αρχηγικός ρόλος» που του αποδίδεται

Ο 27χρονος που συνελήφθη και φέρεται να είναι ένας από τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο Real Group τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr αντιμετωπίζει κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, στην οποία του αποδίδεται αρχηγικός ρόλος. Πρόκειται για την οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, υπό το όνομα «Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας».

Εμπρησμός στο Real Group: Οι αρχές εξετάζουν αν ο 27χρονος εμπλέκεται και στην επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της ΝΔ στην Πεύκη

Μάλιστα έχουν διαπιστωθεί ακόμη 5 χτυπήματα με γκαζάκια της εν λόγω οργάνωσης.

  • Ιούλιος 2020: επίθεση με γκαζάκια στην εθνική τράπεζα στο Μαρούσι
  • Αύγουστος 2020: επίθεση με γκαζάκια στην εθνική τράπεζα στην Πεύκη
  • Οκτώβριος 2020: επίθεση με γκαζάκια στην εθνική τράπεζα στο Γαλάτσι
  • Ιούλιος 2021: επίθεση με γκαζάκια σε αντιπροσωπεία της Ford στην Αθήνα
  • Απρίλιος 2022 επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία της ΝΔ στην Πεύκη

Οι αστυνομικοί εκτός από το βιντεοληπτικό υλικό από την εμπρηστική επίθεση στο Real Group  και βίντεο από κάμερες στα οποία καταγράφεται η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες για να φτάσουν στο κτίριο του Real Group και το δρομολόγιο διαφυγής τους, είχαν στη διάθεσή τους αποτυπώματα αλλά και DNA που τους βοήθησαν να ξετυλίξουν το κουβάρι.  Σημειώνεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελείτο από τουλάχιστον τέσσερα γκαζάκια, που ήταν δεμένα σε μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Εμπρησμός στο Real Group: Νέες πληροφορίες για τον 27χρονο που συνελήφθη

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος συνελήφθη έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το πρωί της Τρίτης.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιντεοληπτικό υλικό από την πορεία που ακολούθησαν οι δύο δράστες ήταν κομβικής σημασίας.

Εμπρησμός στο Real Group: Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη

Αρχικά, εντοπίστηκε σε απόσταση 4-5 χλμ από τις εγκαταστάσεις του Real Group ένα αυτοκίνητο να σταθμεύει και δύο άτομα να κατεβαίνουν από αυτό. Οι δύο άνδρες φορούσαν μαύρα ρούχα και κρατούσαν στα χέρια τους μια χάρτινη σακούλα.

Οταν οι αστυνομικοί συνέκριναν το υλικό που βρήκαν με το υλικό από τις κάμερες του Real Group που είχαν καταγράψει την εμπρηστική επίθεση, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πραγματοποίησαν την τρομοκρατική ενέργεια είχαν την ίδια σωματοδομή, ρούχα και τσάντα με τα άτομα που αποβιβάστηκαν από το αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει σε μικρή απόσταση από τις εγκαταστάσεις.

Από την ανάλυση του βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και να διαπιστώσουν πως πρόκειται για αυτοκίνητο που ανήκει σε συγγενή ατόμου από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, που ήταν τελικά ο 27χρονος συλληφθείς.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ