Ήρθαν για να σκοτώσουν! – Τα ντοκουμέντα της άνανδρης και εγκληματικής επίθεσης στο Real Group – BINTEO

Την άνανδρη και εγκληματική επίθεση που σημειώθηκε στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Real Group, στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/7), κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.
Μέσα από το οπτικό υλικό που δημοσιεύεται, και έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews της Κυριακής, αποκαλύπτεται το χρονικό και ο τρόπος με τον οποίο ενήργησαν οι δύο κουκουλοφόροι που τοποθέτησαν και ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του Real Group. Σημειώνεται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός, αποτελείτο από τουλάχιστον τέσσερα γκαζάκια, που ήταν δεμένα σε μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

Επιμέλεια: Στεφανία Κασίμη

Όπως φαίνεται από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, οι δράστες έμειναν στον χώρο περίπου τρία λεπτά. Φορούσαν μάσκες full face και γάντια, ενώ ένας εξ αυτών κρατούσε μια σακούλα από ζαχαροπλαστείο που βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο, στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Οι κινήσεις των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο Realgroup

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Τότε, οι κάμερες του κτιριακού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το Real Group, καταγράφουν τους δύο δράστες να φτάνουν στο σημείο, μέσω της οδού Αριστοτέλους, η οποία είναι κάθετη στη Λεωφόρο Κηφισίας.  Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, οι κουκουλοφόροι ανεβαίνουν στην πεζογέφυρα που ξεκινά από το πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους και καταλήγει στο κτίριο. Φαίνεται ότι έχουν μελετήσει πολύ καλά τον χώρο και γνωρίζουν πού πηγαίνουν, γι’ αυτό και επιλέγουν αυτή τη διαδρομή.

Όπως γνωρίζουν και πού υπάρχουν κάμερες. Γι’ αυτό και ένας από τους δράστες σκύβει γρήγορα, σχεδόν μηχανικά, το κεφάλι του την ώρα που πλησιάζει στο σημείο όπου βρίσκεται η μία κάμερα, κάνοντας μάλιστα νόημα και στον συνεργό του, προκειμένου να “μαζευτεί” κι αυτός.

Οι δράστες κατοπτεύουν τον χώρο και πηγαίνουν αμέσως στην μπροστινή πλευρά του κτιρίου, δηλαδή επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Εκεί υπάρχουν δύο ανελκυστήρες.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, μπαίνουν μέσα στο ένα ασανσέρ και προσπαθούν να το ενεργοποιήσουν, όμως δεν τα καταφέρνουν. Ο στόχος τους, προφανής. Να ανέβουν στους ορόφους του κτιρίου και να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό ακριβώς έξω από τα γραφεία της Realnews, του Real FM 97,8, του Real.gr και του Ελληνικού 93,2, που βρίσκονται στον 1ο και τον 2ο.

Και γι’ αυτό, οι δράστες επιμένουν. Αφού δεν καταφέρνουν να ενεργοποιήσουν τον πρώτο ανελκυστήρα, βγαίνουν έξω, ελέγχουν ξανά τον χώρο και πηγαίνουν αμέσως στο άλλο ασανσέρ. Ο ένας δράστης φαίνεται να πατά τα κουμπιά που βρίσκονται έξω από τη θύρα, ενώ στη συνέχεια μπαίνουν και οι δύο μέσα στην καμπίνα, μήπως βρουν τον τρόπο να το ξεμπλοκάρουν. Για δεύτερη φορά αποτυγχάνουν.

Όταν τα αρχικά τους σχέδια ναυαγούν, ενεργοποιούν το plan b και κατευθύνονται προς την κεντρική είσοδο του Real Group. Ανεβαίνουν τα σκαλιά και φτάνουν μπροστά στη θωρακισμένη πόρτα του κτιρίου. Ο άνδρας που κρατά την σακούλα από το ζαχαροπλαστείο, βγάζει από μέσα τον εκρηκτικό μηχανισμό, τον αφήνει μπροστά στην πόρτα και ανάβει το φιτίλι. Ο άλλος, που βρίσκεται ακριβώς από πίσω του, διπλώνει τη σακούλα, για να την πάρουν μαζί τους, προφανώς γιατί πάνω της υπάρχουν αποτυπώματα. Η ώρα είναι 03:03:34.

Οι δράστες κατεβαίνουν γρήγορα τις σκάλες της εισόδου και διαφεύγουν μέσω της οδού Παρνασσού, τον άλλο παράπλευρο δρόμο, στον οποίο έχει πρόσβαση το κτιριακό συγκρότημα και που επίσης είναι κάθετος στη Λεωφόρο Κηφισίας.

Η φωτιά εν τω μεταξύ αρχίζει να καίει και τα γκαζάκια σκάνε. Σημειώνονται εκρήξεις και μέσα σε τρία λεπτά, οι φλόγες πλέον έχουν φουντώσει.
Η εικόνα από την κάμερα ασφαλείας που βρίσκεται μέσα στον χώρο υποδοχής του ισογείου, είναι τρομακτική. Η θωρακισμένη πόρτα του κτιρίου, που άντεξε παρά τις ισχυρές εκρήξεις, πολιορκείται από τη φωτιά που ακολουθεί. Ο χώρος υποδοχής γεμίζει με καπνούς και η ατμόσφαιρα είναι τουλάχιστον αποπνικτική, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός απέχει λίγα εκατοστά από τον αεραγωγό και το φρεάτιο του ασανσέρ. Έτσι, η φωτιά βρίσκει έξοδο και οι φλόγες καταλήγουν στον τρίτο όροφο του κτιρίου, που καταστράφηκε ολοσχερώς.

Realnews
Η Realnews αποκάλυψε τις κινήσεις των δύο κουκουλοφόρων δραστών που τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό

Η εμπρηστική επίθεση στο κτίριο άφησε πίσω της υλικές ζημιές στον 1ο και 2ο όροφο του κτιρίου, όπου λειτουργούν η Realnews, o Realfm 97,8, το Real.gr και ο Ελληνικός 93,2, όμως αυτές, σύντομα, θα επιδιορθωθούν.

Την ώρα του τυφλού και παρ’ ολίγον δολοφονικού χτυπήματος, στον δεύτερο όροφο του κτιρίου βρισκόταν η τεχνικός ήχου του Realfm 97,8 Κατερίνα Βουτσά, η οποία απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες, λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις της.

Οι δράστες της προσχεδιασμένης, αναμφίβολα, επίθεσης, αφού είχαν χαρτογραφήσει με λεπτομέρεια τον χώρο του κτιριακού συγκροτήματος, σίγουρα γνώριζαν πως ένας ραδιοφωνικός σταθμός, όπως ο Realfm, πότε δεν κατεβάζει διακόπτη και πάντα υπάρχει κάποιος εργαζόμενος στη νυχτερινή βάρδια. Η προσπάθειά τους να ανέβουν στους πάνω ορόφους του κτιρίου δείχνει ξεκάθαρα πως η πρόθεσή τους ήταν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή, αλλά και να αφήσουν πίσω τους θύματα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ