Δύσκολη νύχτα στο Μεσολόγγι που πλήττεται από την κακοκαιρία – Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα το Σάββατο

Δύσκολη είναι η σημερινή νύχτα στο Μεσολόγγι, που πλήττεται από την κακοκαιρία τις τελευταίες ώρες. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα και οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 50 κλήσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα ισόγεια και υπόγεια και έχει ενεργήσει σε 20 περιστατικά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο χωριό Καραϊσκάκης υπερχείλισε ένα χείμαρρος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν τουλάχιστον 15 σπίτια. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανήσυχοι, καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του κεντρικού χειμάρρου, που περνάει μέσα από το χωριό.

Προβλήματα εντοπίζονται και στο χωριό Βασιλόπουλος, όπου έχουν πλημμυρίσει σπίτια, επιχειρήσεις και γεωργικές εκτάσεις.

Σε ανακοίνωση, ο δήμος Ξηρομέρου αναφέρει: «Προσοχή σε όλους τους πολίτες που κινούνται ανάμεσα από Βασιλόπουλο και Καραϊσκάκη και στους δύο οικισμούς. Παρακαλούμε πολύ, να αποφεύγεται η προσέγγιση στο σημείο. Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι παρών και συνδράμει και αναμένεται και η Πυροσβεστική. Πρώτο μέλημα η ασφάλεια των πολιτών. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των περιουσιών των συμπολιτών μας».

Σύμφωνα με το messolonghinews.gr, ο κεντρικός δρόμος της Χαριλάου Τρικούπη (από τα δικαστήρια έως το τέλος), οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, η οδός Σωτηροπούλου μπροστά από το δημαρχείο και οι οδοί Λεβίδου και Σπύρου Μουστακλή είναι απροσπέλαστοι.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από τις πλημμύρες στο Μεσολόγγι που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr:

Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι τις 18:30 το μεγαλύτερο ύψος βροχές είχε καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό του Αιτωλικού και ήταν ίσο με 69 χιλιοστά.

Δείτε τον χάρτη που δημοσίευσε το meteo.gr

χάρτης βροχές

Η πρόβλεψη του καιρού για το Σάββατο – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν και το Σάββατο, ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι με ένταση έως 7 μποφόρ με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Επίσης, αναμένεται μεταφορά σκόνης όπως και λασποβροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 αναμένονται βροχές και καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ιδιαίτερα στα δυτικά, στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή προοδευτική εξασθένηση το απόγευμα, Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 7 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Βροχές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη με γρήγορη, όμως, βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στις Κυκλάδες, την Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά, όπου δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα τους 18 βαθμούς και μόνο στα νησιά του Αιγαίου θα φθάσει κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στο νότιο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Απο τις προμεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση απο τα βόρεια τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους και θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

καιρός βροχή

Το enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στη σελίδα του enikos: facebook.com/enikosgr και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ