«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του

Τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμόδιων οργάνων που όφειλαν να ενημερώσουν για την παραβίαση των περιοριστικών όρων του 23χρονου Σύρου, αποκαλούμενο ως «δράκο των Εξαρχείων», ο οποίος κατηγορείται για επίθεση σε ένα ανήλικο κορίτσι και έξι γυναίκες, θα διερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

«Δράκος των Εξαρχείων»: Προφυλακιστέος ο 23χρονος – «Δεν θυμάμαι τίποτα» είπε στην ανακρίτρια

Της Άννας Κανδύλη

Την παραγγελία έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη, διαβιβάζοντας και τον φάκελο με τα έγγραφα που, κατά την Εισαγγελία Εφετών, αποδεικνύουν ότι το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα του Ωρωπού και η Δομή της Μαλακάσας είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί στον υπόδικο Σύρο για απόπειρα βιασμού το 2022, μετά την αποφυλάκισή του τον περασμένο Αύγουστο.

«Δράκος των Εξαρχείων»: «Το έκανα γιατί ήθελα να πάω με μία γυναίκα» – Η κυνική απάντησή του

Σύμφωνα μάλιστα με την Εισαγγελία, πρωτίστως το αστυνομικό τμήμα ήταν αυτό που επί 3,5 μήνες δεν ενημέρωσε ότι ο 23χρονος δεν τήρησε τους περιοριστικούς του όρους.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει το Εσωτερικών Υποθέσεων της ασφάλειας που θα ζητήσει από το ΑΤ Ωρωπού κάθε έγγραφο που διαθέτει σχετιζόμενο με το εάν έγιναν ενέργειες για την τήρηση των περιοριστικών όρων, καθώς και εάν και με ποιο τρόπο ενημερώθηκε η Εισαγγελία Εφετών για το ότι ο 23χρονος ουδέποτε εμφανίστηκε στο ΑΤ.

Το διερευνώμενος αδίκημα είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Καμία ενημέρωση της Εισαγγελίας

Την ίδια ώρα η κα Βαρδάκη με ανακοίνωσή της σήμερα προς τα ΜΜΕ ξεκαθαρίζει πως η Εισαγγελία δεν ενημερώθηκε ποτέ και με κανένα τρόπο από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο.

«Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε, κατόπιν αποφυλακίσεως κατηγορουμένου για απόπειρα βιασμού, λόγω συμπληρώσεως ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης διευκρινίζουμε ότι:

Ο εν λόγω κατηγορούμενος κρατήθηκε προσωρινά για την αναφερόμενη πράξη και αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που έκρινε για νομικούς λόγους ότι συμπληρώθηκε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης (δωδεκάμηνο). Με το ίδιο βούλευμα τέθησαν στον κατηγορούμενο οι εξής περιοριστικοί όροι: α) της υποχρέωσης διαμονής του στη δομή Μαλακάσας και β) της υποχρέωσης εμφάνισής του στο Α.Τ. του τόπου διαμονής του την 1η, 10η και 20η ημέρα εκάστου μηνός τασσομένης.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, όπου όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται κοινοποιώντας προς τούτο και απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.

Η Υπηρεσία μας ουδέποτε ενημερώθηκε καθ’ οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων από τον κατηγορούμενο. Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας.

Η Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη Εισαγγελέας Εφετών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ