«Δράκος των Εξαρχείων»: Προφυλακιστέος ο 23χρονος – «Δεν θυμάμαι τίποτα» είπε στην ανακρίτρια

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο «δράκος» που είχε σκορπίσει τον τρόμο στα Εξάρχεια και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Ο 23χρονος Σύρος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού σε βάρος ενός 13χρονου κοριτσιού και έξι γυναικών.

Της Άννας Κανδύλη

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν θυμάται τίποτα και να ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Όπως έγραψε το enikos.gr, υπήρχαν επτά επίσημες καταγγελίες εναντίον του. Η τελευταία έγινε από μια 31χρονη που υποστήριξε ότι ο δράστης στις 16 Νοεμβρίου, στις 12:45 το μεσημέρι την απείλησε ακολουθώντας την για αρκετά λεπτά  από τη συμβολή των οδών Βασιλείου Βουλγαροκτόνου και Φρατζή στην Αθήνα μέχρι τη συμβολή των οδών Εμμανουήλ Μπενάκη και Καλλιδρομίου.

Εκείνη, όπως υποστήριξε, έντρομη άρχισε να τρέχει και ζήτησε βοήθεια από περαστικούς, με τον δράστη να σταματά να την καταδιώκει και να εξαφανίζεται στα γύρω στενά.

Το τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού είχε αποστείλει στις αρχές Οκτωβρίου έγγραφο μέσω ταχυδρομείου, και μάλιστα συστημένο, στην γραμματεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με το οποίο ενημέρωνε ότι ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους και δεν είχε δώσει ποτέ  το παρών στο τμήμα Ασφάλειας. Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο, οι αστυνομικοί ζητούσαν από την εισαγγελία να τους διατάξει τις ενέργειες που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Το τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έλαβε απάντηση από την εισαγγελία, παρά μόνο υπήρξε ένα τηλεφώνημα στις 22 Νοεμβρίου, λίγες ώρες έπειτα από την σύλληψη του δράστη στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο τηλεφώνημα αυτό, ο γραμματέας ζητούσε να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, του απάντησαν πως έχουν αποστείλει έγγραφο, ωστόσο δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ