Δολοφονία στον Μυλοπόταμο: “Του την είχαν στημένη” – Συγκλονίζουν οι συγγενείς του 22χρονου

Διαψεύδουν από την οικογένεια του 22χρονου Κωστή ότι ο ίδιος είχε προβεί σε υβριστικές δηλώσεις για τον πατέρα του 44χρονου δράστη. Η χήρα του 22χρονου, η μητέρα και η αδελφή του ζητούν απάντηση στο “γιατί” ο συγχωριανός του πήρε το όπλο και πυροβόλησε τον 22χρονο, που μόλις είχε γίνει πατέρας. Το χωριό Αργουλιό στον Μυλοπόταμο της Κρήτης, έχει βυθιστεί στο πένθος για το στυγερό έγκλημα.  

“Τι θα του πω όταν μεγαλώσει; Πού είναι ο πατέρας του; Τι θα του πω, ότι τον σκότωσε ένας από το χωριό; Άμα μεγαλώσει και πάρει την δύναμη του πατέρα του και τον πιάσει καμιά τρέλα και πάει και τους ‘καθαρίσει’ όλους, το παιδί θα φταίει; Αυτό θα συνεχίζεται; Θα φοβόμαστε μην κυκλοφορούμε στο Ρέθυμνο;”, λέει η χήρα του 22χρονου, Στέλλα Δερμιτζάκη, στην εκπομπή LiveNews στο Mega.

Κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά της το μωρό τους. Προσπαθεί να το νανουρίσει, να το ηρεμήσει. Είναι το κομμάτι του ανθρώπου που αγάπησε, παντρεύτηκε αλλά “έχασε” ξαφνικά, πριν εκείνος προλάβει να δει το παιδί του να μεγαλώνει. “Τι άλλο θέλουν; Ευχαριστήθηκαν τώρα που ‘πήραν’ τον άντρα μου; Τον γυρίζουν πίσω; Αυτός και μέσα στη φυλακή να είναι θα τα χαρεί τα παιδιά του. Εμένα τι θα κάνει;”, λέει η γυναίκα με οργή και πόνο μαζί.

Ζητεί να μάθει τον λόγο πίσω από το φονικό. “Δεν ξέρουμε για ποιον λόγο έγινε, θέλουμε να βγει ο δράστης και να πει γιατί το έκανε… Δεν τον ήθελαν να είναι ευτυχισμένος. Ήθελαν να είναι μόνος του, έρημος και αν μπορούν να τον κάνουν ό,τι θέλουν”, λέει η χήρα του Κωστή. Αρνείται ότι ο άνδρας της μίλησε άσχημα για τον νεκρό πατέρα του φονιά του. “Δεν υπάρχει περίπτωση να είπε κάτι τέτοιο. Γιατί ο πατέρας του φονιά, είχε πει να μας βαφτίσει το παιδί”, αναφέρει και συμπληρώνει: “Του την είχαν στημένη. Αν δεν το έκαναν την Κυριακή, θα το έκαναν άλλη φορά. Είχαν ξανακάνει απόπειρα. Ο αδελφός του φονιά, πήγε να χτυπήσει εμένα”.

Ο 22χρονος ξεψύχησε στην αγκαλιά της μητέρας του – “Δεν θέλω εκδίκηση για το παιδί μου”

Δίπλα στην Στέλλα και το μωρό, στέκεται βράχος η μητέρα του Κωστή. Της σκότωσαν τον γιο κι όμως εκείνη δεν θέλει άλλο αίμα. Θέλει το κακό να σταματήσει εδώ. “Εύχομαι να είμαι η τελευταία μάνα που το περνά αυτό. Άδικα. Δεν θέλω εκδίκηση για το παιδί μου κι ας το έχασα. Το κοπέλι μου το έχασα. Δεν ξαναγυρίζει”, λέει.

Περιγράφει στη  συνέχεια τι προηγήθηκε της δολοφονίας του γιου της. “Λογομάχησαν με τον αδελφό του (σ.σ. του φονιά), είπαν κάποια λόγια, είπαν συγγνώμη και μετά γύρισε ο αδελφός του και τον πυροβόλησε”. Ο Κωστής ξεψύχησε στην αγκαλιά της μητέρας του, στην αυλή του σπιτιού της αδελφής του. “Βρήκα το παιδί μου κάτω στην αυλή, ούρλιαζα, το είδα ότι ήταν νεκρό αλλά δεν μου το έλεγαν. Το είχα καταλάβει”, τόνισε.

“Δεν θα φέρει κανείς πίσω τον αδελφό μου”

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η αδελφή του 22χρονου Κωστή. “Την ημέρα του φονικού είχε μνημόσυνο ο πατέρας του δολοφόνου” είπε η Λουκία και συμπλήρωσε: “Εκείνη την ημέρα παρευρεθήκαμε όλοι στο μνημόσυνο. Φύγαμε ήσυχα και ωραία και πήγαμε στο σπίτι μου να κάτσουμε. Εκείνη την μέρα χάθηκαν όλα. Έχασα τον αδελφό μου, τι να πω; Θα τον φέρει κανείς πίσω; Δεν τον φέρνει”.

Όπως λέει η ίδια, “δεν καταλαβαίνουμε γιατί το έκανε, δεν είχαμε κάτι. Λογόφεραν έξω από το σπίτι μου, είπαν υβριστικά σχόλια, όχι όμως για νεκρούς”. Και μιλάει για ένα προμελετημένο έγκλημα: “Αυτό που ήθελαν να κάνουν, το πέτυχαν“.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ