Δολοφονία στη Βάρη: Καλά διαβασμένοι οι εκτελεστές του πυγμάχου – Τα “αγκάθια” στις έρευνες της αστυνομίας

Στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση δολοφονίας του 39χρονου πυγμάχου, στη Βάρη το πρωί της Δευτέρας, αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Πρωταρχικό μέλημα είναι να αποσαφηνιστεί το τι ακριβώς συνέβη χθες το πρωί, έξω από το προπονητήριο όπου οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι θανάτου στον 39χρονο. Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά και νέες μαρτυρίες που ενδεχομένως δώσουν μία πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς στήθηκε η ενέδρα στον πυγμάχο. Εκτιμάται πάντως, ότι οι εκτελεστές ήταν τουλάχιστον δύο και προσέγγισαν τον 39χρονο, γαζώνοντάς τον με καλάσνικοφ, ένα όπλο που τείνει να εξελιχθεί σε όπλο “σφραγίδα” και “ταυτότητα” στα ξεκαθαρίσματα της μαφίας.

Επιπλέον, δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής εάν οι δράστες χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα προκειμένου να φτάσουν στον τόπο της δολοφονίας και στη συνέχεια να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση. Και αυτό διότι υπάρχει μεν μία μαρτυρία ότι ένα πολυτελές αυτοκίνητο 4Χ4 έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το σημείο, ωστόσο, ερευνάται εάν το στοιχείο αυτό σχετίζεται με την εκτέλεση. Υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας, ανέφερε πάντως στον ΑΝΤ1 ότι οι αστυνομικοί δεν πιστεύουν στις συμπτώσεις και απομένει να διασταυρώσουν αυτή την μαρτυρία με βιντεοληπτικό υλικό. Σημειώνεται ότι από χθες το πρωί και μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό πυρπόλησης αυτοκινήτου, τέτοιου τύπου, πρακτική που συνήθως ακολουθούν οι εκτελεστές συμβολαίων θανάτου προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Επίσης, δεν έχει αναφερθεί κλοπή ενός παρόμοιου οχήματος, τα τελευταία 24ωρα.

Ένα ακόμη πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, είναι ότι σύμφωνα με τις έως τώρα έρευνες δεν υπάρχει κάποια κάμερα ασφαλείας στο προπονητήριο ή ακόμη στην ευρύτερη περιοχή ακτίνας 500-600 μέτρων από το σημείο της δολοφονίας, γεγονός που πιθανόν να βοηθούσε στην πορεία των ερευνών. Επίσης, δεν υπάρχει οπτική επαφή του σημείου της εκτέλεσης με άλλο κτίριο όπου να στεγάζονται εταιρείες ή κάποια κατοικία. Δηλαδή λιγοστεύουν οι ελπίδες να υπάρχει κάποιος αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος να είδε τη σκηνή της δολοφονίας. Όλα αυτά δείχνουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ότι οι εκτελεστές ήταν καλά “διαβασμένοι” και είχαν μελετήσει πολύ προσεκτικά τις κινήσεις και κάθε βήμα τους, προκειμένου να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες των αστυνομικών αρχών.

“Κλειδί” η κατάθεση της συντρόφου του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ, το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί μίλησαν με κάποια άτομα από το οικείο περιβάλλον του 39χρονου, ωστόσο, δεν έχουν πάρει ακόμη κατάθεση από την σύντροφο του θύματος, η οποία βρίσκεται εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα έχει μεταβεί στην Πάτρα, καθώς το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του πυγμάχου. Εκτιμούν πάντως, ότι η κατάθεση της γυναίκας είναι πολύ πιθανόν να δώσει περισσότερα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση και να ξεκαθαρίσει εάν ο 39χρονος είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το ΟΡΕΝ, το όνομα του πυγμάχου είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο με τα 500 άτομα, που περιέχει η έκθεση του οργανωμένου εγκλήματος, την οποία παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στα χέρια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, στην έκθεση γίνεται αναφορά σε μία υπόθεση του 2015, που αφορά σε εγκληματική οργάνωση που δρούσε τη νύχτα. Μπορεί ο 39χρονος να αθωώθηκε, όμως φαίνεται πως είχε βρεθεί στο “μικροσκόπιο” του Τμήματος Εκβιαστών, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Η εκτέλεση στη Βάρη

Το πρωί της Δευτέρας άγνωστοι έστησαν φονική ενέδρα στον πυγμάχο Τάσο Μπερδέση. Οι δράστες τον εκτέλεσαν στη μέση του δρόμου, στη Βάρη, την ώρα που ο 39χρονος πήγαινε για την πρωινή του προπόνηση στον πυγμαχικό σύλλογο που στεγάζεται στην περιοχή.

Κοντά στις 9 το πρωί, προσέγγισαν τον πρώην πυγμάχο και τον γάζωσαν με σφαίρες από καλάσνικοφ. Στο σημείο βρέθηκαν περισσότεροι από 14 κάλυκες. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ακούστηκαν δύο ριπές συνεχόμενες, με διαφορά δευτερολέπτων η μία από την άλλη.

Ο πυγμάχος είχε κατακτήσει στο παρελθόν πανελλήνια πρωταθλήματα με ιστορικούς συλλόγους της πυγμαχίας και είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις που σχετίζονται με κυκλώματα της νύχτας. Καταγόταν από την Πάτρα και ήταν γνωστός στη σόουμπιζ.

Ποιος ήταν ο Τάσος Μπερδέσης: Η νίκη στο Survival, η σχέση με πρώην σταρ Ελλάς και οι αγώνες πυγμαχίας

Ο Τάσος Μπερδέσης, πέρα από τους αγώνες πυγμαχίας σε Ελλάδα και εξωτερικό, έγινε γνωστός και από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι Survival Secret. Μάλιστα είχε αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής και κέρδισε το χρηματικό έπαθλο των 150.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στον τελικό έφτασαν οι Τάσος Μπερδέσης, Γιώργος Μανίκας, Θάνος Πετρέλης και Αιμίλιος Σακελλαριάδης. Ο Τάσος Μπερδέσης κέρδισε το δύσκολο αγώνισμα βγαίνοντας πρώτος, ενώ ο Θάνος Πετρέλης τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ο Γιώργος Μανίκας στην τρίτη και ο Αιμίλιος Σακελλαριάδης στη δεύτερη. Να σημειωθεί πως ο γνωστός πυγμάχος είχε αποχωρήσει από το παιχνίδι, ωστόσο επέστρεψε, μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Ντανιέλ Μπατίστα.

Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 23 Νοεμβρίου του 1982. Έχει άλλα δύο αδέρφια, την Αγγελική και τον Κώστα. Μετακόμισε στην Αθήνα για να ακολουθήσει το όνειρο του στον χώρο της πυγμαχίας.

Στο παρελθόν, είχε συνάψει σχέση με την πρώην σταρ Ελλάς, Διονυσία Κουκίου και παραλίγο να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Σε συνέντευξή του τον Σεπτέμβριο του 2020 στο kedenews είχε δηλώσει “βασικός μου στόχος αυτή τη στιγμή είναι να κατακτήσω έναν τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Επαγγελματικής Πυγμαχίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι επαγγελματίας πυγμάχος. Πάντοτε ένας αθλητής θέλει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Πάνω απ’ όλα, αυτό που θέλω είναι να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με στηρίζουν δυναμικά, οικονομικά και κυρίως ψυχολογικά. Η πυγμαχία είναι ένα ολυμπιακό, αρχαιοελληνικό άθλημα, κι αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μας κάνει να δίνουμε την ψυχή μας. Κάθε μέρα, ώρα και λεπτό που περνάει προσπαθώ να γίνομαι όσο καλύτερος μπορώ και να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται”.

Είχε τραυματίσει θανάσιμα 18χρονο σε ρινγκ – Βίντεο ντοκουμέντο

Τον Σεπτέμβριο του 2020, στα πρώτα βήματα της καριέρας του ως πυγμάχος, ο Τάσος Μπερδέσης είχε τραυματίσει θανάσιμα τον 18χρονο συναθλητή του Θανάση Μηλιόρδο.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο ντοκουμέντο, ο Μπερδέσης κατάφερε τρία σφοδρά χτυπήματα στον αυχένα και ένα κάτω από το σαγόνι στον Μηλιόρδο, ο οποίος κατέρρευσε στο ταπί. Ο άτυχος μποξέρ μεταφέρθηκε άμεσα στο Περιφερειακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή έξι ημέρες αργότερα.

Να σημειωθεί ότι ο Μπερδέσης και ο διαιτητής του αγώνα κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Πρωτοδίκως επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων. Αργότερα, το Εφετείο τούς έκρινε ομόφωνα αθώους, ενώ ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή τους. Με το που ανακοινώθηκε η απόφαση, οι γονείς του Μηλιόρδου αντέδρασαν έντονα και χρειάστηκε να φυγαδευτούν από τη δικαστική αίθουσα ο Μπερδέσης και ο διαιτητής.

“Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίο όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ¨, είχε πει ο Τάσος Μπερδέσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ