Δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Είχαμε πάει για μπύρες» λένε οι Έλληνες συλληφθέντες – Προκλητικοί και οι Κροάτες

Σε εξέλιξη είναι η προανάκριση για την δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια: Το προφίλ των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ «Bad Blue Boys»

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, oι Έλληνες συλληφθέντες φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι είχαν πάει στις καφετέριες έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ για να κάνουν βόλτα και να πιούν μπύρες.

Από την πλευρά τους οι Κροάτες, που έχουν συλληφθεί, φέρονται να είναι ιδιαίτερα σκληροί κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.

Νέα Φιλαδέλφεια: Προσαγωγή Κροάτη στην Κακαβιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr , ισχυρίζονται ότι έφτασαν στην χώρα μας για να παρακολουθήσουν τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε επιβληθεί.

Με ιδιαίτερα προκλητικό ύφος φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς: «Ψάχναμε και ελπίζαμε να μας βρουν ένα εισιτήριο για να μπούμε στο γήπεδο».

Πατέρας Φιλόπουλου για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη: Με πήραν τα κλάματα, η κόρη μου λιποθύμησε

Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Ο δολοφόνος του 29χρονου είναι ανάμεσα στους 98 συλληφθέντες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την ταυτοποίηση του ανθρώπου που σκότωσε τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ το βράδυ της Τρίτης στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο δολοφόνος είναι ένας από τους 98 συλληφθέντες, στο χθεσινό αιματηρό επεισόδιο και είτε είναι Κροάτης είτε Έλληνας, συνεργάτης των χούλιγκαν της Ντιναμό.

Γι’ αυτό τον λόγο έχουν ληφθεί αποτυπώματα και DNA από όλους όσους συνελήφθησαν προκειμένου να ταυτοποιηθούν με τα στοιχεία που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος και στην σορό του 29χρονου.

Την ίδια στιγμή αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αιματηρή συμπλοκή, καθώς φαίνεται ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί τόσο από τις αρχές του Μαυροβουνίου όσο και από την Interpol και την Europol για το ταξίδια των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό φέρεται να εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να «καρατομήσει» τους αστυνομικούς διευθυντές στους νομούς από τους οποίους πέρασε το κομβόι των οπαδών της Ντιναμό. Ωστόσο οι εν λόγω αστυνομικοί διευθυντές έχουν τους βαθμούς των ταξιάρχων και των υποστρατήγων και μία ενδεχόμενη απομάκρυνση τους θα έφερνε έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. την στιγμή που διεξάγεται η έρευνα για τον δολοφόνο του 29χρονου.

Έτσι η επιλογή της αποστράτευσης των αστυνομικών διευθυντών μπήκε προς το παρόν στο συρτάρι αλλά δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση, η οποία θα καταλήγει στην απόδοση ευθυνών.

Τι δείχνει η εσωτερική αλληλογραφία της ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για τις κινήσεις των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, όπως φαίνεται και από εσωτερικά έγγραφα της αστυνομίας. Σε δελτίο πληροφοριών με ημερομηνία 7 Αυγούστου αναφέρεται ότι υπάρχουν νεότερες πληροφορίες που έφτασαν την αστυνομία, ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν πληροφορηθεί την έλευση των οπαδών της Ντιναμό «γεγονός που έχει προκαλέσει αναβρασμό στις τάξεις τους και συζητούν για δικές τους ενέργειες». «Η Υπηρεσία μας, παρακολουθεί το θέμα και για οτιδήποτε νεότερο θα επανέλθουμε συμπληρωματικά», καταλήγει το έγγραφο.

Σε άλλο έγγραφο με ημερομηνία 25 Ιουλίου και την ένδειξη «Κατεπείγον» η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Αττικής ενημερώνει το Τμήμα Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ την ΑΕΑ/Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και την Υποδιεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης Αττικής για τους δύο αγώνες τις ΑΕΚ με την Ντιναμό και της Μαρσέιγ με τον Παναθηναϊκό και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επεισόδια. «Από την Υπηρεσία μας, κρίνεται σκόπιμο να εκδηλωθούν, σε συνεννόηση και με τη διοργανώτρια αρχή (UEFA) όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι ανωτέρω αθλητικές εκδηλώσεις, (σε περίπτωση πρόκρισης στον 3ο προκριματικό γύρο του Παναθηναϊκού και της DINAMO ZAGRAB, να πραγματοποιηθούν, χωρίς ανταλλαγή εισιτηρίων μεταξύ των ομάδων και την παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και θεωρείται σοβαρό το ενδεχόμενο συγκρούσεων και αξιόποινων πράξεων κατά προσώπων και πραγμάτων, κατά την παραμονή τους, στην πόλη της Αθήνας», σημειώνεται στο έγγραφο.

Παράλληλα αναφέρεται ένα λεπτομερές ιστορικό μεταξύ των οπαδών των τεσσάρων ομάδων και το γεγονός ότι οι οπαδοί της Ντιναμό έχουν «ισχυρή αδελφοποίηση» με τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά και οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ με τους οργανωμένους οπαδούς της Μαρσέιγ.

Η ενημέρωση από το Μαυροβούνιο

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου με έγγραφο στις 09:22 το πρωί της Δευτέρας ενημέρωσε την ΕΛΑΣ ότι οι συνοριακή αστυνομία της χώρας είχε εντοπίσει 120 νέους οπαδούς της Ντιναμό που υπέθετε ότι ταξιδεύουν στην Ελλάδα για τον αγώνα με την ΑΕΚ.

Μάλιστα έδωσε στις ελληνικές αρχές όλα τα στοιχεία του κομβόι των Κροατών χούλιγκαν δηλαδή τις μάρκες αλλά και τις πινακίδες κυκλοφορίας των 22 αυτοκινήτων που τους μετέφεραν στην Αθήνα.

Το έγγραφο της αστυνομίας του Μαυροβουνίου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ