Δολοφονία Άλκη: Τεστ DNA σε όλους τους δράστες ζήτησε η ανακρίτρια

Διάταξη για την υποβολή σε τεστ DNA όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, εξέδωσε η 7η τακτική ανακρίτρια, ώστε να πιστοποιήσει τον βαθμό συμμετοχής του καθενός στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday, το DNA θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, και τα οποία εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Οι ανακριτικές αρχές θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να ταυτοποιήσουν τους φυσικούς αυτουργούς, αυτούς δηλαδή που έκοψαν το νήμα της ζωής του άτυχου νεαρού.

Δολοφονία Άλκη: “Ο 21χρονος έδωσε σε άλλον το δρεπάνι” – Τι λέει ο δικηγόρος του

Ο 21χρονος κατηγορούμενος που φέρεται να κρατούσε το δρεπάνι το βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ισχυρίζεται ότι είχε ακουμπήσει το φονικό όπλο, αλλά το είχε δώσει σε έναν από τους συγκρατούμενούς του.

Ο γνωστός δικηγόρος, Απόστολος Λύτρας, έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 21χρονου Έλληνα, ο οποίος φέρεται ότι κρατούσε το φονικό όπλο (δρεπάνι) της επίθεσης, πάνω στο οποίο έχουν βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτυπώματά του.

Ο δικηγόρος του 21χρονου Έλληνα, μιλώντας στην εκπομπή “Tlive”, ανέφερε πως ο πελάτης του παραδέχθηκε ότι το δρεπάνι το έχει πιάσει στα χέρια του, όμως ισχυρίζεται ότι το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη δεν χτύπησε με το δρεπάνι κανέναν και το είχε δώσει σε έναν από τους συγκρατούμενούς του, τον οποίο θα κατονομάσει.

«Από αυτά που γνωρίζω μέχρι στιγμής, ο εντολέας μου λέει ότι δεν επιτέθηκε στον Άλκη αλλά σε έναν από τους φίλους του, αλλά θα πρέπει να δω τη δικογραφία» ανέφερε ο κ. Λύτρας.

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει θλίψη και οργή.

Το enikos.gr παρουσιάζει φωτογραφίες των συλληφθέντων για τη στυγερή δολοφονία του 19χρονου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή του Χαριλάου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οδηγήθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας δύο εκ των συλληφθέντων, με τις απολογίες να συνεχίζονται και να ολοκληρώνονται την Παρασκευή.

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασαν ένας 20χρονος Αλβανός και ένας 21χρονος Έλληνας που βρίσκονταν στο πρώτο αυτοκίνητο.

Ο Αλβανός φέρεται ότι μαχαίρωσε στο πόδι και τραυμάτισε έναν από τους φίλους του Άλκη, ενώ ο Έλληνας φέρεται πως συμμετείχε στην επίθεση.

Διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Τους κατηγορουμένους τους μετέφεραν στο Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω πόρτα, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια και εντάσεις. Γύρω από το κτίριο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ