Δήμητρα Πισπιρίγκου: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την κατάθεσή της – “Δίνω μισή πιθανότητα στο 1.000.000”

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση που έδωσε η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της προφυλακισμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών. 

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου έκανε σήμερα μια δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Star και την εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, όπου ανέφερε: “Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιχεόμενο της κατάθεσης. Ήταν μια ήρεμη διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί.

Ακόμα και τώρα είμαι 1.000.000% πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά γιατί έβλεπα πώς ήταν απέναντι τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει για να έχω μια γνώμη”

“Αν όμως για μισή πιθανότητα στο 1.000.000% που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο, για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση.

Ζητάω ηρεμία κατ’ αρχήν από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας” τόνισε η Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, αν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα από την πολύωρη κατάθεσή της, είναι πως συνεχίζει να υποστηρίζει την αδελφή της, Ρούλα Πισπιρίγκου και να πιστεύει ότι δεν έκανε κακό στα παιδιά της.

Οι αστυνομικοί εξάντλησαν με τις ερωτήσεις τους κάθε περιθώριο πίεσης ώστε να διαπιστώσουν εάν η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχε κάποιο βαθμό εμπλοκής στον θάνατο της μικρής Ίριδας ή αν έστω γνώριζε σε μεταγενέστερο χρόνο, τι συνέβη. Αυτός ήταν και ο λόγος που παρέμεινε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 βράδυ. Πληροφορίες του enikos.gr, αναφέρουν πως με τα έως τώρα δεδομένα, δεν προκύπτει εμπλοκή της στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγαλύτερο μέρος της κατάθεσης αφορούσε στον θάνατο της Ίριδας, με τους ανθρώπους του Ανθρωποκτονιών να ζητούν από την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου να περιγράψει αναλυτικά τα περιστατικά δύο και τρεις φορές.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για την ημέρα του θανάτου του έξι μηνών βρέφους, στις 21 Μαρτίου του 2021, καθώς ήταν εκείνη που το βρήκε νεκρό στην κούνια του. Συγκεκριμένα, της ζήτησαν να αναφερθεί λεπτομερώς και λεπτό προς λεπτό σε όσα διαδραματίστηκαν εκείνη τη μέρα, αλλά και να τους πει για την ώρα που εντόπισε νεκρό το έξι μηνών βρέφος, την ώρα που ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και πώς βρέθηκε το επίμαχο πανάκι της Ίριδας. Ρωτήθηκε επίσης για τη σχέση της 33χρονης αδελφή της με τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς και τις εντάσεις που υπήρχαν ανάμεσά τους όλα αυτά τα χρόνια.

Τα επόμενα βήματα

Οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας αναμένεται να είναι ραγδαίες. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αποσταλεί στην Εισαγγελία το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Συγκεκριμένα, ο φάκελος που θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, θα περιλαμβάνει το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών, Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα, καθώς και τις καταθέσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα το Ανθρωποκτονιών. Ένα πόρισμα, που αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον «καταλύτη», για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, στη δικογραφία που θα αποστείλουν στον εισαγγελέα δεν αποκλείεται να “φωτογραφίζουν” το πρόσωπο που προκάλεσε τον ασφυκτικό θάνατο στα δύο κοριτσάκια από την Πάτρα, όπως περίπου είχε γίνει και στο διαβιβαστικό για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθεί από τους αστυνομικούς για νέα κατάθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο εισαγγελέας. Το πιθανότερο πάντως είναι η προφυλακισμένη μητέρα να κληθεί από τον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ