Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Το ξέσπασμα της οικογένειάς του – Η στιγμή της έντασης με τα ΜΑΤ

Επεισοδιακό ήταν το φινάλε της δίκης για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη, ενώ αντίθετα κήρυξε αθώους κατά πλειοψηφία τους τέσσερις αστυνομικούς.

“Εδώ υπάρχει μια δικαιοσύνη που αν κάποιος κλωτσήσει ή μαχαιρώσει ένα γατάκι πάει Αυτόφωρο, αν είναι ομοφυλόφιλος, Ρομά, μαύρος, κίτρινος δεν γίνεται τίποτα” δήλωσε ο πατέρας του ακτιβιστή, Ευθύμιος Κωστόπουλος.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Μόλις ανακοινώθηκε η ετυμηγορία υπήρξαν αντιδράσεις στο ακροατήριο που άρχισε να φωνάζει “ντροπή”, ενώ έξω από τη δικαστική αίθουσα φίλοι και συγγενείς του Ζακ Κωστόπουλου διαμαρτύρονται έντονα. Ένας από τους αστυνομικούς έρχεται σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένταση.

Διμοιρία των αστυνομικών εισέρχεται στον χώρο των δικαστηρίων και απωθεί και με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα που βρέθηκε εκεί για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του Ζακ.

“Πόσο ξεφτίλες μπορεί να γίνεστε για 600 ευρώ!” φώναζε έξω από τα δικαστήρια η Μάγδα Φύσσα.

Ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου, με δάκρυα στα μάτια, αγκάλιασε τον πατέρα και τη γιαγιά του. Είναι όλοι φανερά απογοητευμένοι από την αθωωτική απόφαση για τους αστυνομικούς. “Αίσχος” είπε η γιαγιά του. “Από μια μεριά δικαιώθηκε ο εγγονός μου, αλλά από την άλλη περιμέναμε κάτι παραπάνω” πρόσθεσε.

Στο άκουσμα της απόφασης και της αθώωσης των αστυνομικών, ομάδες ακτιβιστών και απλοί πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το σημείο όπου ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε τη ζωή του.

Ζακ Κωστόπουλος - Μάγδα Φύσσα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ