Νίκος Μουτσινάς: Οργή για τους ιερείς που αντιδρούν στην καμπάνια για τον γάμο των ομοφυλοφίλων – Τι απαντούν

Την επιστολή που έστειλαν οι επτά ιερείς στον Πρωθυπουργό με την οποία εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην καμπάνια “Πες το ναι!” για τον γάμο των ομοφυλοφίλων που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη, σχολίασε ο Νίκος Μουτσινάς, στην εκπομπή του “Καλό Μεσημεράκι”.

“Βγήκαν και κάποιοι έτσι πολύ σωστοί ιερείς. Επτά ιερείς. Γράψανε επιστολή στον Πρωθυπουργό, όχι για αυτό που έγινε στην Πάτρα, ούτε για τη φτώχεια, ούτε τίποτα. Γράψανε για την καμπάνια του ‘πες το ναι!” είπε ο παρουσιαστής.

Μετά την προβολή του σποτ της καμπάνιας ο Νίκος Μουτσινάς πρόσθεσε: “Αδιανόητο; Πώς τόλμησαν να κάνουν αυτό το σποτάκι; Είναι μια καμπάνια που έχει ξεκινήσει υπέρ του γάμου των ομοφυλόφιλων και προχωράει μπας και γίνει λίγο το αυτονόητο. Αντιδράσανε λέει τώρα αυτοί οι ιερείς γιατί λένε ότι η ομοφυλοφιλία είναι παρέκκλιση και διαστροφή της φύσεως. Θέλω να πω δύο πράγματα. Έχω μια ερώτηση και έχω και μια τοποθέτηση. Η ερώτηση είναι η εξής: Μιλάμε για έναν Θεό που αγαπάει; Ναι; Αυτό δεν λέμε; Μιλάμε για έναν Θεό που είχε δίπλα ληστές, πόρνες, μιλάμε για τον Χριστό που ήταν κόντρα για την εποχή που είχε κάποια βασικά πράγματα; Επίσης, η ψυχή έχει φύλο; Η ψυχή δεν κρίνεται; Έλα πάντρεψε τους και τελείωνε τώρα. Μωρέ ξέρεις τι; Είναι λίγο κουραστικό όλο αυτό πια. Μιλάμε για τα πράγματα που είναι αυτονόητα. Αλλά θα μου πεις ότι όλα είναι αυτονόητα και όλα είναι λάθος αυτονόητα. Κουνήστε λίγο το κεφάλι δεξιά και αριστερά…”

Απάντηση στα σχόλια του Νίκου Μουτσινά έδωσαν με ανακοίνωσή τους οι 7 Ιερείς 

Κύριε Μουτσινά, Χριστός Ανέστη!

Δεν λαμβάνουμε υπ όψιν το προσβλητικό ΄΄Έλα πάντρεψε τους και τελείωνε τώρα΄΄ που εκστομίσατε στην εκπομπή σας.

Να σας θυμίσουμε λόγους του Αγίου Νείλου επίκαιρους παρά ποτέ:

«Θα αλλάξουν ήθη και παραδόσεις των Χριστιανών και της Εκκλησίας. Η σωφροσύνη θα χαθεί από τους ανθρώπους και θα βασιλεύσει η ασωτία». Ήδη έχουν αλλάξει πολλά στο χώρο της εκκλησίας όπως λένε οι ιερείς. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει επέλθει σταδιακά αλλοίωση στα ήθη χωρίς να την αισθανόμαστε. Ο προηγούμενος αιώνας καλλιέργησε το έδαφος και έβαλε τα θεμέλια ώστε να «νομιμοποιηθεί» κάθε είδους ανθρώπινη επιθυμία και πάθος. Με σημαία τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι όλα αποδεκτά και όποιος λέει το αντίθετο φαίνεται οπισθοδρομικός ή ρατσιστής.

Δεν νοείτο πριν από 100 χρόνια να υπάρχουν προγαμιαίες σχέσεις, να θεωρείται επαγγελματική επιτυχία για μια γυναίκα το ξεγύμνωμα στα περιοδικά, προσωπικό δικαίωμα η εναλλαγή συντρόφων, η τέλεση γάμου ομοφυλοφίλων και η υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, η προκλητική ενδυμασία γυναικών που συχνά εισέρχονται έτσι και στους ναούς αλλά και η ανοχή των ιερέων σε όλα αυτά. Εδώ, έγκειται και η πλάνη του αντίχριστου. Η αλλοίωση και η έκπτωση στα ήθη έρχεται σταδιακά .

Κάτι που δεν μπορούσαμε να το αποδεχτούμε, σιγά σιγά εξοικειωνόμαστε μ’ αυτό και κατόπιν μας φαίνεται φυσιολογικό «γιατί ο κόσμος προχωράει». Έτσι, οι ιερείς που ζουν και αυτοί μέσα στον κόσμο, πολλές φορές αδυνατούν να κηρύξουν και να εφαρμόσουν πιστά το λόγο του ευαγγελίου , παρασύρονται από κάθε νέα μόδα που ακολουθούν οι άνθρωποι, και αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις παραδόσεις της εκκλησίας.

Τι θα γίνει αν ο Θεός «αποσύρει» την φώτιση και την προστασία Του Αγίου Πνεύματος από τον κόσμο, εάν η Εκκλησία ή ο λαός Το απαρνηθούν; Η Έλευση του Αντιχρίστου σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο (Θεσσαλονικείς Β,2 ) θα πραγματοποιηθεί όταν φύγει από τη μέση «το κατέχον» όπως αναφέρεται στη Κ. Διαθήκη, αυτό δηλαδή που τον εμποδίζει να φανερωθεί.

Πολλοί πατέρες της Εκκλησίας λένε ότι «το κατέχον» είναι το Άγιο Πνεύμα. Όταν η ανομία και η ασέβεια των ανθρώπων θα πληθυνθεί, τότε Το Άγιο Πνεύμα ,Το οποίο είναι η ψυχή της εκκλησίας θα σταματήσει να την «ζωοποιεί». Η εκκλησία θα γίνει ένα σώμα χωρίς ψυχή, ένας οργανισμός δηλαδή που θα λειτουργεί μηχανικά, ένας θεσμός που θα ακολουθεί τους τύπους και όχι την ουσία.

Έτσι οι άνθρωποι για ό,τι κάνουν δεν θα έχουν τύψεις και έλεγχο της συνειδήσεως. Για αυτό λέει και ο όσιος Νείλος στη προφητεία «αλλοίμονο τότε εις τούς εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φώς επιγνώσεως»

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΟ ΜΟΥΤΣΙΝΑ.

π Γεώργιος Μπόκας

π Δημ. Γεωργούλιας

π Λ. Ρασσίνης

π Γε. Ράπτης,

π Τιμόθεος Γεράρδος

π Πλα. Αραβογιάνης

π Ξεν. Γεωργιάδης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ