Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα είχε μικρό προσδόκιμο ζωής» κατέθεσε ιατροδικαστής

«Με αυτή την κλινική εικόνα κάποτε θα έκανε ένα θανατηφόρο επεισόδιο», σημείωσε ο ιατροδικαστής Λάρισας, Χρ. Κραββαρίτης, καταθέτοντας ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων, κληθείς από την  υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία δικάζεται για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας.

Της Άννας Κανδύλη 

Ερωτηθείς μάλιστα από τον συνήγορο της κατηγορούμενης Αλέξη Κούγια τι θα έπρεπε να πει ένας γιατρός στη μητέρα σχετικά με την περαιτέρω πορεία του παιδιού, η απάντηση του μάρτυρα ήταν: «σφίξε την καρδιά σου, πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το μοιραίο».

Ο κ.Κραββαρίτης απέκλεισε επίσης να χορηγήθηκε η κεταμίνη από την κατηγορούμενη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δόθηκε η εν λόγω ουσία από τους γιατρούς, όπως επίσης και να προκάλεσε εκείνη τα επεισόδια που υπέστη η Τζωρτζίνα πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Αλ. Κούγιας: Η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 ήταν ίδια με τον Ιανουάριο του 2022;

Μάρτυρας: (…) Η επιβάρυνση της ήταν τέτοια που είχε μικρό προσδόκιμο ζωής.

Αλ. Κούγιας: Αυτοί οι γιατροί που έλεγαν ότι η κλινική της εικόνα δεν δικαιολογούσε ανακοπή, έλεγαν αλήθεια;

Μάρτυρας: Αυτό το παιδί ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο για το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

Ο κ.Κούγιας αναφέρθηκε στα φάρμακα που έπαιρνε η Τζωρτζίνα με τον μάρτυρα να σημειώνει πως «Η φαρμακευτική αγωγή δίνεται όταν υπάρχει ανάγκη. Για να της τα χορηγούσαν σημαίνει ότι τα χρειαζόταν.

Αλ. Κούγιας: Για ποιο λόγο δύο φάρμακα δόθηκαν επιπλέον τις 2 τελευταίες ημέρες πριν καταλήξει;

Μάρτυρας: Προφανώς οι γιατροί διέκριναν μία επιδείνωση.

Αλ. Κούγιας: Οι γιατροί με ένα στόμα μας είπαν πως δεν έπασχε από επιληψία. Αυτά τα φάρμακα γιατί δίνονται;

Μάρτυρας: Αυτά τα φάρμακα είχαν σκοπό ελέγχου των σπασμών και, επιπλέον, οι γιατροί στην παραγγελία επισημαίνουν επισήμως πως η επιληψία είναι ένας παράγοντας.

Αλ. Κούγιας: Τι δοσολογία είναι;

Μάρτυρας: Δοσολογία σοβαρή, το παιδί επιβαρύνθηκε επιπλέον με λοίμωξη.

Αλ. Κούγιας: Έχουν πει αλήθεια οι γιατροί πως η κλινική εικόνα του παιδιού δεν δικαιολογούσε αυτό το αποτέλεσμα; Με αυτήν την εικόνα πόσο προσδόκιμο ζωής θα έχει;

Μάρτυρας: Άγνωστο αλλά εγώ το θεώρησα πολύ μικρό. Η λοίμωξη θα μπορούσε να επιφέρει θανατηφόρο αποτέλεσμα, όχι μόνο χωρίς τη κεταμίνη, χωρίς τα μισά πράγματα από αυτά που έπαιρνε. Η κλινική της εικόνα ήταν επίφοβη έως υψηλού κινδύνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ