Δίκη Πισπιρίγκου: «Ανεξήγητος ο θάνατος της Τζωρτζίνας» κατέθεσε καρδιολόγος – Τι είπε για την ανακοπή και τον βηματοδότη

Ακόμη ένας γιατρός καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου χαρακτήρισε ανεξήγητο τον θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας. «Ήταν τεράστια έκπληξη για εμάς ότι το παιδί πέθανε το Σάββατο», είπε ο καρδιολόγος του νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», Στυλιανός Στειρόπουλος, ο οποίος εξέτασε την μικρή, δύο ημέρες πριν πεθάνει, στις 27 Ιανουαρίου 2022.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Μας έκανε εντύπωση μια μητέρα να προβλέπει τι θα γίνει με το παιδί της» – Καταπέλτης η διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής

Της Άννας Κανδύλη 

«Έγινε η καρδιολογική εξέταση στην Τζωρτζίνα και σε γενικές γραμμές ήταν όλα φυσιολογικά. Ακούσαμε ένα αθώο φύσημα. Έγινε καρδιογράφημα, είχε φυσιολογικό ρυθμό, έγινε υπερηχογράφημα καρδιάς ήταν φυσιολογικό. Δεν υπήρχε κάποιο καρδιολογικό νόσημα, που να δικαιολογεί αιφνίδιο θάνατο. Το παιδί, εκτός από τα νευρολογικά του προβλήματα, είχε άψογη καρδιά. Η οποία ήταν και οχυρωμένη με τα πάντα… Μπορώ να πω με σιγουριά δεν ήταν καρδιολογικής αιτίας η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα».

Το μήνυμα της Αγγελικής Νικολούλη προς την Ρούλα Πισπιρίγκου – «Έχω να της μεταφέρω κάτι σημαντικό, ξέρει πού να με βρει»

Ο μάρτυρας ζήτησε, όπως είπε, από την Ρούλα Πισπιρίγκου να του δείξει τα επεισόδια βραδυκαρδίας που έκανε η Τζωρτζίνα. «Μου είπε ότι έχει βίντεο και το έδειξε. Εγώ ουσιαστικά το μόνιτορ είδα στο βίντεο. Απ’ αυτό συμπέρανα ότι ο βηματοδότης λειτουργούσε κανονικά».

Πρόεδρος: Αυτά τα επεισόδια βραδυκαρδίας εξηγούνται;

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η ένταση και οι διάλογοι Κούγια με τον γιατρό Ηλιάδη

Μάρτυρας: Καρδιολογικά όχι. Εγώ όφειλα να ψάξω εάν είχε κάτι η καρδιά. Δεν υπήρχε κάποια καρδιολογική αιτία, νόσημα από το οποίο να υπάρχει κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου. Η καρδιά ήταν οχυρωμένη με απιδινωτή, έπαιρνε κατάλληλη αγωγή, ήταν έκπληξη για εμάς ότι πέθανε το Σάββατο.

Πρόεδρος: Αυτά που συνέβησαν μέχρι τις 2.30μμ παραπέμπουν κάπου; Σε κάποιο σπάνιο νόσημα, ουσία, φάρμακο;

Μάρτυρας: Όχι δεν παραπέμπει. Αν υπήρχε καρδιολογικό πρόβλημα θα το βλέπαμε. Δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Είναι ανεξήγητος ο θάνατος», επέμεινε ο μάρτυρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ