Δίκη Καμπανού: «Παραμύθι, κακοπαιγμένο θέατρο», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για την ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου

«Παραμύθι» και «κακοπαιγμένο θέατρο» χαρακτήρισε την ομολογία του δεύτερου κατηγορούμενου, ένας εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγη ώρα μετά την σημερινή ομολογία του 21 χρονου ο οποίος υποστήριξε ότι είναι ο μόνος που ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου.

Δίκη Καμπανού: «Εγώ μαχαίρωσα τον Άλκη στο πόδι» – Ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του 21χρονου, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Πουλτσίδης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για αναμενόμενη κίνηση του κατηγορούμενου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το «η αλήθεια δεν κρύβεται και το ψέμα κάποια στιγμή θα φανεί».

«Εσείς αυτό το αποκαλείτε ομολογία; Πρόκειται για ένα παραμύθι, ένα κακοπαιγμένο θέατρο. Είχα πει και πριν το Πάσχα ότι περιμένω ένας από τους 12 να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη αλλά αυτό δεν θα είναι ούτε το αληθές ούτε το ειλικρινές. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω υπερασπιστικούς ισχυρισμούς, έβλεπα όμως πού πήγαινε συνδυαστικά με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών», πρόσθεσε ο κ. Πουλτσίδης.

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω» είπε ο πρώτος κατηγορούμενος

Ακόμη, στις δηλώσεις του ο δικηγόρος άφησε αιχμές για την ιατροδικαστή Κατερίνα Αποστολίδου που όρισε ως τεχνική σύμβουλο ο εν λόγω κατηγορούμενος. «Χαρακτήρισε την κ. Αποστολίδου ως “ιατροδικαστή μου” γεγονός που δείχνει ότι είχε συνεννοηθεί τα πάντα μαζί της αναφορικά με το τι αυτή θα κατέθετε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν είχε έρθει σε επαφή με τον κατηγορούμενο, απάντησε «όχι παρά μόνο με τους υπερασπιστές του» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η αλήθεια δεν κρύβεται και το ψέμα όσο καλά και να το μπαλώσεις κάποια στιγμή θα φανεί. Εδώ δεν προσπάθησαν καν να το μπαλώσουν. Ήταν τόσο πρόχειρα σχεδιασμένο. Πόσες φορές έχετε ακούσει εισαγγελέα να ρωτάει κατηγορούμενο αν έχει ακούσει τη φράση εξιλαστήριο θύμα;»

Άλκης Καμπανός: «Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου» – Τι είπε ιατροδικαστής που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

«Δεν μιλάμε για έναν κατηγορούμενο που δεν χτύπησε. Προφανώς και χτύπησε. Ήταν ο πρώτος που πήγε και ο τελευταίος που έφυγε. Προφανώς και έχει ενεργότατη συμμετοχή αλλά δεν ήταν ο μόνος. Ήρθε να μας πει το παραμυθάκι του και το λέω έτσι ωμά όπως είναι. Είπε “εγώ κοιτούσα μόνο μπροστά μου, δεν είδα τίποτα άλλο”. Είπε ότι δεξιόχειρας και ότι με το ένα χέρι απωθούσε μέχρι τον τοίχο τον φίλο του Άλκη που δεν πρόβαλε αντίσταση -πράγμα που δεν στέκει στη λογική- και ότι με το δεξί μαχαίρωσε ταυτόχρονα τον Άλκη αλλά και τον φίλο του», τόνισε ακόμη ο δικηγόρος.

«Σήμερα ήταν ό,τι καλύτερο , φυσικά, σε εισαγωγικά για την αποκάλυψη της αλήθειας στο συγκεκριμένο δικαστήριο», είπε τέλος ο κ. Πουλτσίδης.

 

Τι υποστήριξε η συνήγορος του κατηγορούμενου

Για την απολογία του δεύτερου κατηγορούμενου μίλησε η συνήγορός του, Παρασκευή Σεραΐδου.

«Ενόσω διαρκεί η διαδικασία δεν θα θέλαμε να κάνουμε καμία συγκεκριμένη δήλωση. Σήμερα ο εντολέας μου είπε αυτά που ένιωσε και που πίστευε πως έπρεπε να πει. Από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη και μόνο είναι αυτή που θα αποφασίσει», είπε αρχικά σε δηλώσεις της.

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι πολλά από όσα ισχυρίστηκε ο εντολέας της αμφισβητήθηκαν από την εισαγγελέα, η κ. Σεραΐδου σημείωσε πως «ο καθένας έχει τον ρόλο του σε αυτήν τη δίκη. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, επομένως όσο διαρκεί η διαδικασία δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Θα περιμένουμε να δούμε και τους υπόλοιπους».

«Ήμασταν σε συνεννόηση μαζί του ειδικά τις τελευταίες ημέρες. Είπε ό,τι είπε και μέσα, ότι έτσι ακριβώς έχουν γίνει», υποστήριξε σε απάντησή της για το αν γνώριζε για το τι θα πει ο κατηγορούμενος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ