Άλκης Καμπανός: «Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου» – Τι είπε ιατροδικαστής που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

Στο χτύπημα που δέχτηκε ο Άλκης Καμπανός στην μηριαία αρτηρία απέδωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τον θάνατο του άτυχου 19χρονου, ο οποίος έπεσε νεκρός μετά την επίθεση με οπαδικά κίνητρα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Ο ιατροδικαστής κ. Γαλεντέρης κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας υπεράσπισης για λογαριασμό δύο εκ των 12 κατηγορούμενων (του 9ου και 11ου) για την δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη και της παρέας του.

Στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζεται για 24η ημέρα η δίκη, ο κ. Γαλεντέρης διαφώνησε με το συμπέρασμα της συναδέλφου του Λήδας Κοβάτση, η οποία υπογράφοντας την ιατροδικαστική έκθεση για την αιτία θανάτου του 19χρονου, έκανε λόγο για συρροή κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και θανατηφόρων κακώσεων στα κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το χτύπημα στην μηριαία αρτηρία προκάλεσε αιμορραγική καταπληξία (ανάλογη επιστημονική άποψη διατύπωσαν οι δυο προηγούμενοι ιατροδικαστές Γρηγόρης Λέων και Κατερίνα Αποστολίδου που εξετάστηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης). Αποσύνδεσε από τον μηχανισμό θανάτου τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Δεν διαφωνώ με τα ευρήματα της κ. Κοβάτση, αλλά με το συμπέρασμα. Δεν μπορούμε να έχουμε πέντε αιτίες θανάτου. Εν προκειμένω περιλαμβάνει όλες τις κακώσεις στα κάτω άκρα, παρότι η ίδια αποδέχεται ότι κάποιες δεν ήταν θανατηφόρες», είπε ο κ. Γαλεντέρης, επιμένοντας ότι ο θάνατος του Άλκη δεν προκλήθηκε ούτε επηρεάστηκε από τα χτυπήματα στο κεφάλι. Εκτίμησε δε, ότι τα συγκεκριμένα χτυπήματα στο κεφάλι προκλήθηκαν «με χέρια και πόδια», αλλά όχι με κάποια όργανα, διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά εντυπώματα.

Σχετικά με το «θανατηφόρο» τραύμα στην μηριαία αρτηρία, πιθανολόγησε ότι προκλήθηκε από όργανο, όπως σιδερόβεργα ή μαχαίρι (τύπου παγοκόφτης) ή από κατσαβίδι («συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες»), αποκλείοντας όμως να προκλήθηκε από δρεπάνι ή μαχαίρι- κάραμπιτ, όργανα που, κατά το κατηγορητήριο, κρατούσαν οι δύο κατηγορούμενοι, υπέρ των οποίων κατέθεσε ο μάρτυρας.

Σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής για το πόσα άτομα χτύπησαν τον Άλκη με βάση το σύνολο των τραυμάτων που δέχθηκε, ο ιατροδικαστής εξέφρασε την εκτίμηση ότι ήταν «το λιγότερο τρεις».

Η εξέταση του μάρτυρα συνεχίζεται με ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ