Δίκη Γραικού: «Έκανε όσες παρανομίες μπορούσε να κάνει» κατέθεσε ο διευθυντής της κτηνιατρικής για τον κατηγορούμενο

«Έκανε όσες παρανομίες μπορούσε να κάνει». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ξεκίνησε την κατάθεσή του στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού ο Διευθυντής κτηνιατρικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης μιλώντας για όσα ήξερε σχετικά με τον κατηγορούμενο.

Όπως εξήγησε όταν η υπηρεσία του πήγε για πρώτη φορά στο στάβλο του κατηγορούμενου εξακρίβωσε 200 παραβάσεις.

«Έκανε όσες παρανομίες μπορούσε να κάνει. Κρατούσε φυματικά ζώα κάτι το οποίο δεν έπρεπε. Παρουσίαζε επίσης υγιή ζώα ως άρρωστα για να λάβει αποζημιώσεις. Παραποιούσε τις ταυτότητες των ζώων» περιέγραψε, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

«Μας απαγόρευε να κάνουνε έλεγχο. Οι συνάδελφοι το κατήγγειλαν στην αστυνομία και συνελήφθη. Το έκανε γιατί είχε μέσα άρρωστα ζώα. Προσπάθησε να τα φυγαδεύσει και τα σώα κόντεψαν να πνιγούν» σημείωσε και πρόσθεσε: «Όταν τελικά οι συνάδελφοι μπήκαν μέσα στο στάβλο για να κάνουν έλεγχο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως τα ζώα τα είχε φέρει κάποιος άλλος στο χώρο».

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο ίδιος, ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει σε ψεύδη καταγγελία σε βάρος εργαζόμενων της κτηνιατρικής υπηρεσίας για δωροδοκία.

Η κατάθεση του μάρτυρα είναι σε εξέλιξη.

«Θα μπορούσα να ήμουν κι εγώ στη θέση του Γραικού – Με χτύπησε με κλωτσιές και γροθιές»

«Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να ήμουν κι εγώ στη θέση του Γραικού» κατέθεσε στο δικαστήριο ο άνθρωπος που δέχθηκε επίθεση στα Φλογητά Χαλκιδικής από τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, σχεδόν δύο χρόνια μετά το φονικό.

Το θύμα περιέγραψε πως άκουσε στις ειδήσεις αυτά που είχε πεί σχετικά με το θάνατο του Γραικού ο κατηγορούμενος ότι δηλαδή «ήταν η κακιά στιγμή» και έτσι αποφάσισε να καταθέσει.

«Κάθε μέρα μάλωνε και με άλλον άνθρωπο, έτσι έκανε συνέχεια. Με χτύπησε απρόκλητα απλά για μια θέση πάρκινγκ. Με χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι και κλωτσιές. Έπεσα κάτω. Προσπάθησα να σηκωθώ αλλά δε με άφηνε. Ο κόσμος φώναζε «μη τον χτυπάς είναι καρδιακός» κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Σταμάτησε να με χτυπάει επειδή παρενέβησαν οι γείτονες» πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ