Δίκη για τον θάνατο 13χρονου στο λούνα παρκ: Φταίει ο ισχυρός άνεμος, λένε οι κατηγορούμενοι

Της Άννας Κανδύλη

Στον δυνατό αέρα που ξέσπασε ξαφνικά απέδωσαν ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών του λούνα παρκ αλλά και ο διαχειριστής του το θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του στο Ελληνικό, τον Απρίλιο του 2014.

Κατά την απολογία τους ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου υποστήριξαν ότι λόγω του ανεμοστρόβιλου η φουσκωτή μπάλα μέσα στην οποία βρίσκονταν τα δύο αδέλφια σηκώθηκε πάνω και στη συνέχεια χτύπησε στο έδαφος και σε άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.

Το αποτέλεσμα ήταν ο 13χρονος να υποστεί θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η αδερφή του βαριά θλάση στον πνεύμονα.

Όπως σημείωσε ο Ιταλός συντηρητής, ο ίδιος είχε δώσει οδηγίες στους δυο συγκατηγορούμενούς του Πακιστανούς υπαλλήλους να σταματήσουν τη λειτουργία του παιχνιδιού σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες.

Εκείνη την ημέρα όμως ενώ από το πρωί υπήρχε ηλιοφάνεια και άπνοια και τίποτα δεν προμήνυε αυτό που έγινε, ξαφνικά μέσα σε μια στιγμή σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος.

Από τη πλευρά του ο διαχειριστής του λούνα παρκ επέμεινε πως τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης. Ερωτηθείς γιατί δεν υπήρχε περίφραξη απάντησε πως ο μηχανικός του του είχε πει πως δεν ήταν απαραίτητη και πως όποιος του έλεγε να την τοποθετήσει θα ήταν μόνο για να πάρει χρήματα.

«Την ανύψωση της μπάλας δε την γλίτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός» είπε ο κατηγορούμενος.

Όσον αφορά στο ότι το λούνα παρκ δεν διέθετε άδεια, απέδωσε την καθυστέρηση στον Δήμο σημειώνοντας πως : «Για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργειες, είχαμε καταθέσει όλα τα έγγραφα.Μίλησα πολλές φορές με το δήμαρχο και επέμεινα να μας τη δώσει. Μου έλεγε: « τι αγχώνεσαι; θα σου την δώσω.Είναι σαν να την έχεις πάρει».

Για τον συγκατηγορούμενό του, τον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών, είπε πως ήταν πολύ τυπικός: «Κανένας άλλος δεν ήξερε να διαχειριστεί τα μηχανήματα. Εγώ μπορεί να φύσαγε και να άνοιγα, αυτός ποτέ», σημείωσε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Μαρτίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ