Διαζύγιο: Να μείνουμε μαζί για το παιδί ή όχι;

Διαζύγιο: Να μείνουμε μαζί για το παιδί ή όχι;

Κατά καιρούς, έχουμε ακούσει πολλές περιπτώσεις ζευγαριών που συνεχίζουν να βρίσκονται σε ένα γάμο σχεδόν αναγκαστικά, περιμένοντας τα παιδιά τους να μεγαλώσουν για να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα. Ο λόγος που χρησιμοποιούν συχνότερα σαν δικαιολογία είναι ότι δεν θέλουν να «τραυματίσουν» ψυχολογικά ένα παιδί που βρίσκεται σε μια , ούτως ή άλλως, ευαίσθητη ηλικία, είτε είναι στην εφηβεία είτε διανύει τα παιδικά του χρόνια.

Γράφει η ψυχολόγος, Ξένια Ταραβίρα

Πρόκειται για μία πρακτική πεπαλαιωμένη, παρ’ ότι έχει αρχίσει να εκλείπει στα σύγχρονα ζευγάρια, ριζωμένη στις αντιλήψεις προηγούμενων γενεών, οι οποίες όμως μας έχουν μεγαλώσει και αναπόφευκτα έχουν διαμορφώσει σημαντικό μέρος των πεποιθήσεων και των συμπεριφορών μας.

Τα ζευγάρια που φτάνουν στην απόφαση του διαζυγίου, βρίσκονται και οι ίδιοι σε μία δύσκολη σαφώς ψυχολογική κατάσταση, διότι έρχονται αντιμέτωποι με ένα βουνό αλλαγών, ψυχικά και πρακτικά. Δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν τις μεταβολές στην καθημερινότητά τους σε ό,τι αυτό μεταφράζεται, μετακόμιση, οικονομικές διαφοροποιήσεις, μεγαλύτερες ευθύνες σε μια μονογενεική οικογένεια, η απουσία ενός ανθρώπου με τον οποίο ζούσαν στο ίδιο σπίτι.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Τι σας βασανίζει; Μιλήστε δωρεάν, μέσω chat με τους ψυχολόγους του boro.gr

http://www.boro.gr/31713/online-chat

Όταν η ψυχή σας θέλει να μιλήσει, τώρα υπάρχουν οι ψυχολόγοι συνεργάτες μας για να σας ακούσουν. Zωντανά, μέσω chat κάθε μέρα 6-9μμ. εκτός Κυριακής, στο boro.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ