Deltacron: “Παραθέτω τα στοιχεία που έχουν γίνει διαθέσιμα”, απαντά ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης επανήλθε στο ζήτημα της “Deltacron” με νέα ανάρτησή του στα social media, επισημαίνοντας ότι έχουν ανέβει οι τόνοι στον δημόσιο διάλογο και ότι ο ίδιος απλά παραθέτει τα στοιχεία, που έχουν γίνει διαθέσιμα.

“Βλέπω ότι οι τόνοι στον δημόσιο διάλογο έχουν ανέβει στο αντικείμενο της Deltacron, εγώ απλά παραθέτω την επιστημονική συζήτηση γύρω από το αντικείμενο στο πλαίσιο της ενημέρωσης που υπηρετώ εδώ και 2 χρόνια. Όσο μπορούμε οφείλουμε να παραθέτουμε τα στοιχεία που μας έρχονται από αξιόπιστες πηγές και εγώ απλά παραθέτω τα στοιχεία που έχουν γίνει διαθέσιμα”, έγραψε ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Deltacron: Τι απάντησε ο Κύπριος καθηγητής

Νωρίτερα, τη δική του απάντηση στον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος έκανε λόγο για “τεχνικό λάθος” σχετικά με την “Deltacron“, έδωσε ο Κύπριος καθηγητής, η ομάδα του οποίου ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε δείγματα της “νέας παραλλαγής” του κορονοϊού.

Ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης κλήθηκε να σχολιάσει την αρχική ανάρτηση του Γκίκα Μαγιορκίνη. Όπως είπε στο SigmaLive, η εν λόγω δήλωση είναι λανθασμένη, βεβιασμένη και επιστημονικά ανήθικη.

“Δεν γνωρίζουν τα αποτελέσματα που κατέχουμε”, εξήγησε ο Κύπριος καθηγητής.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως τα εν λόγω αποτελέσματα της έρευνας για την “Deltacron” θα αποσταλούν και στην Ελλάδα σε διακεκριμένο Επιστήμονα, “για να διαπιστώσει του λόγου το αληθές”.

Πρόσθεσε πως “πέραν των 25 ατόμων που εντοπίστηκαν στην Κύπρο και έχουν όλες τις Όμικρον μεταλλάξεις στο αμινοτελικό άκρο της πρωτεΐνης S, έχουμε βρει και άλλους 52 που έχουν διαφορετικούς αριθμούς πολυμορφισμών στο σημείο”.

Αυτοί οι 52, εξήγησε, είναι σε 12 διαφορετικές γενεαλογίες του Δέλτα και διερωτήθηκε: “πως είναι δυνατόν να είναι λάθος;”.

Καταλήγοντας, ο Κύπριος καθηγητής επισήμανε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπήρχε εξελικτική πίεση κάποιου αρχέγονου Δέλτα, να δημιουργήσει πολυμορφισμούς όπως το Όμικρον και εξελίχθηκαν οι γενεαλογίες Deltacron.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ