Χίος: Νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία του 40χρονου – Ο καβγάς, τα πρώτα λόγια του δράστη και ο αυτόπτης μάρτυρας που λιποθύμησε

Νέες πληροφορίες για τη δολοφονία που σόκαρε τη Χίο, με θύμα έναν 40χρονο άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε βάρος του 28χρονου δράστη σχηματίστηκε δικογραφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το φονικό όπλο ήταν ένα μαχαίρι με μήκος λάμας περίπου 20 εκατοστά, το οποίο κατασχέθηκε. 

Η ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου για το έγκλημα στη Χίο

“Συνελήφθη άμεσα, σήμερα (14-05-2022) σε περιοχή της νότιας Χίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μαστιχοχωρίων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, σήμερα τα ξημερώματα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραπάνω περιοχή, ο συλληφθείς ενεπλάκη σε επεισόδιο με έτερο ημεδαπό, κατά τη διάρκεια του οποίου επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα τον τελευταίο με μαχαίρι.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μαχαίρι με μήκος λάμας -20- εκατοστά περίπου, το οποίο χρησιμοποίησε ο δράστης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου”.

Πώς φτάσαμε στο φονικό

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου – γύρω στις 3.00-3.30 π.μ.- σε καφέ που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Λιθί και είναι ιδιοκτησίας του πατριού του 28χρονου δράστη. Μάλιστα, το μαγαζί είχε ανοίξει μόλις 15 μέρες. 

Ο 28χρονος που δεν είναι από τη Χίο, αλλά τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιήθηκε στο Λιθί επαγγελματικά, ενεπλάκη σε καβγά με τον 40χρονο, με τον οποίο είχαν φιλικές σχέσεις και ζει στο ίδιο χωριό. Ο άτυχος άνδρας είχε εκλεχθεί τοπικός σύμβουλος στο χωριό του, το 2010 και διατηρούσε οβελιστήριο στην περιοχή.

Ο 28χρονος πήρε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα τον 40χρονο στο στήθος.  Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πιθανότερος λόγος της παρεξήγησης, ήταν κάτι που είπε ή έκανε ο 40χρονος στην σύντροφο του 28χρονου που επρόκειτο να δουλέψει ως σερβιτόρα στο καφέ.  “Το έκανα γιατί πείραξε την κοπέλα” φέρεται να είπε ο δράστης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα όσα έγιναν πιθανότατα να έχουν καταγραφεί από τις κάμερες που διαθέτει το κατάστημα, ενώ “κλειδί” θεωρείται και η κατάθεση που θα δώσει ο ένας και μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας. Πρόκειται για ομογενή από την Αμερική που την ώρα της δολοφονίας βρισκόταν στην καφετέρια και μάλιστα λιποθύμησε όταν είδε την εξέλιξη του καβγά.

Λίγο μετά το φονικό, ο ίδιος ο δράστης φώναξε τον φούρναρη του χωριού, που βρισκόταν στο μαγαζί του εκείνη την ώρα. “Κάτι κακό έγινε”, φέρεται να του είπε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ενημέρωσε και  το Κέντρο Υγείας Πυργίου για το συμβάν.

Το θύμα της δολοφονίας

Αστυνομικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων, με έδρα την Καλαμωτή, έσπευσαν στο χωριό και συνέλαβαν τον 28χρονο. Η σορός του άτυχου 40χρονου μεταφέρθηκε για διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Επίσης πρόκειται να γίνει τοξικολογικός έλεγχος σε θύμα και δράστη.

Σημειώνεται ότι ο πατριός του 28χρονου έφτασε στο νησί τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν βρέθηκε στο χωριό έμαθε για το τραγικό συμβάν με δράστη το παιδί του και θύμα τον φίλο του, με τον οποίο σχεδίαζαν να ανοίξουν από κοινού επιχείρηση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ