Χίος: Φαντασμαγορικός και φέτος ο ρουκετοπόλεμος – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Φαντασμαγορικός και με άρωμα…Χόλιγουντ ήταν ο φετινός ρουκετοπόλεμος στη Χίο.

Το Βρονταδούσικο έθιμο, ένα από τα πιο διάσημα στον κόσμο, χάρισε εντυπωσιακές εικόνες σε όσους μπόρεσαν να το απολαύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politischios.gr, ο αριθμός των ρουκετών για μία ακόμη χρονιά ήταν τέτοιος, ώστε αφενός το έθιμο να είναι εντυπωσιακό, αφετέρου να μην δημιουργήσει προβλήματα στην ασφάλεια θεατών, πιστών αλλά και κατοίκων των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται εντός της ζώνης “πυρός”.

Χίος

Δήμος, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ και εθελοντές, συνεργάστηκαν προκειμένου η κυκλοφορία πέριξ των δύο ενοριών να διεξάγεται χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του εθίμου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, φέτος οι πρώτες ρουκέτες άρχισαν να πέφτουν αρκετά αργότερα από το συνηθισμένο και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου, ενώ για πρώτη φορά μετά την πανδημία ο ρουκετοπόλεμος βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής χολιγουντιανής παραγωγής.

Χίος

Συγκεκριμένα η εταιρεία MSG, κατέφθασε στο νησί προκειμένου να κινηματογραφήσει, με τελευταίας τεχνολογίας μέσα, το έθιμο στο Βροντάδο, προκειμένου να προβληθεί στην μεγαλύτερη αίθουσα προβολής του κόσμου, το γνωστό MSG Sphere, τον προσεχή Σεπτέμβρη στο Las Vegas.

Χίος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ