Οι ειδήσεις της νύχτας που πέρασε

Διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις της νύχτας που πέρασε.

Ρέθυμνο: Αστυνομικός έχασε το πόδι του σε τροχαίο

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην Κρήτη με θύμα έναν αστυνομικό.

Συγκεκριμένα το τροχαίο, σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο αστυνομικός επέβαινε στην ιδιωτική του μοτοσυκλέτα και κατευθυνόταν προς την Αστυνομική Διεύθυνση του Ρεθύμνου, όταν κάτω από συνθήκες συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε βαριά στο πόδι και συγκεκριμένα κάτω από το γόνατο, με τους γιατρούς να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να το σώσουν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του neakriti.gr, παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο άτυχος αστυνομικός έχασε το πόδι του.

Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί.

Τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν από Βεγγαλικά στο Λεωνίδιο Αρκαδίας

Ατύχημα με βεγγαλικά που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ανδρών προκλήθηκε λίγο μετά την Ανάσταση στο Λεωνίδιο Αρκαδίας .

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου και οι τέσσερις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη, καθώς φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Θεσσαλονίκη: Οδηγός μηχανής συγκρούστηκε με αυτοκίνητο κι εκσφενδονίστηκε στην άσφαλτο – ΦΩΤΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 15/4 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκε οδηγός δίκυκλου.

Συγκεκριμένα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μόλις λίγα μέτρα από τον Λευκό Πύργο οδηγός μηχανής έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, όταν βρέθηκε ξαφνικά μπροστά του ΙΧ αυτοκίνητο.

Τροχαίο

Στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύγκρουση, ο οδηγός του δίκυκλου έπεσε πάνω σε σταθμευμένο αυτοκίνητο κι ύστερα εκσφενδονίστηκε στην άσφαλτο.

Η τοπική ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε στο κεφάλι , ενώ για καλή του τύχη στο σημείο βρέθηκαν άτομα της «Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων» κι έτσι του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πριν φτάσει στο σημείο το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Τροχαίο

 

Ηράκλειο: Στις φλόγες τυλίχθηκαν δύο αυτοκίνητα από βεγγαλικά – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ. λίγα λεπτά μετά το «Χριστός Ανέστη» στο Ηράκλειο, όταν δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν από βεγγαλικά στις φλόγες.

Σύμφωνα με το newshub.gr, το συμβάν έλαβε χώρα σε γειτονιά της Θερίσσου στην οδό Στράβωνος, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Ηράκλειο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βεγγαλικά έριχναν άγνωστοι κοντά σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, με τους άνδρες της Υπηρεσίας να προχωρούν άμεσα στην κατάσβεση της φωτιάς, από την οποία προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ βρέθηκαν, επίσης, στο σημείο προκειμένου να ερευνήσουν τα αίτια της φωτιάς.

Ηράκλειο

Τροχαίο στην Καβάλα: Τρείς τραυματίες από μετωπική σύγκρουση οχημάτων – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 15/4 στην Καβάλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας proininews.gr, το ατύχημα σημειώθηκε όταν δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν συγκρούστηκαν μετωπικά στην οδό Τενέδου.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, το ένα από τα δύο οχήματα εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα, ενώ παραμένει άγνωστος ο χρονική διάρκεια που παρέμεινε σε αυτό.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την σύγκρουση υπάρχουν τουλάχιστον τρείς τραυματίες- ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Καβάλα Καβάλα

Κιβωτός του Κόσμου: Μετά το Πάσχα η απολογία του Πατέρα Αντωνίου – Ετοιμάζει μηνύσεις κατά της νέας διοίκησης

Μετά το Πάσχα αναμένεται να απολογηθεί ο Πατήρ Αντώνιος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσει μήνυση κατά της νέας διοίκησης.

Όπως αναφέρει το Star, o Πατήρ Αντώνιος περιμένει να κληθεί για απολογία , ενώ ετοιμάζει νέο απολογητικό υπόμνημα αυτή τη φορά, όμως, θα πρέπει να περάσει το κατώφλι του ανακριτή ακριβώς γιατί η απολογία χωρίς τη φυσική παρουσία του κατηγορουμένου δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Πατέρα Αντωνίου, ο ίδιος ετοιμάζεται να μηνύσει συγκεκριμένα πρόσωπα της νέας Διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου για συκοφαντική δυσφήμιση τόσο στον ίδιο όσο και σε συνεργάτες του.

Την ίδια ώρα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα στείλει και εξώδικο προς τη νέα διοίκηση για τα οικονομικά και τη διαχείρισή τους, καθώς υποστηρίζει ότι άφησε πίσω ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και άλλοι συνεργάτες τους ελέγχονται με εντολή εισαγγελέα για τα οικονομικά του Οργανισμού τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η Κιβωτός του Κόσμου έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Έβρος: Έξι νεκροί σε δρομολόγιο θανάτου διακίνησης μεταναστών – Η δράση των κυκλωμάτων

Στον απόηχο του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σάββατου στον Έβρο, με μετωπική σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής οι υπηρεσίες της Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών έχουν χαρτογραφήσει τη δράση κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών, όπως εκείνο που προκάλεσε το δυστύχημα. 

Υπενθυμίζεται ότι το ένα από τα δύο οχήματα μετέφερε 10 μη νόμιμους μετανάστες, ενώ ο απολογισμός του δυστυχήματος είναι συνολικά έξι νεκροί– οι οδηγοί των δύο ΙΧ και τέσσερις από τους μετανάστες – κι έξι τραυματίες.

Η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δουλέμποροι αρχικά κλέβουν αυτοκίνητα πολιτών, επιλέγουν συνήθως οχήματα που να μπορούν να χωρέσουν πολλούς επιβάτες και να έχουν μεγάλο πορτ μπαγκάζ.

Στη συνέχεια βρίσκουν οδηγό, που είναι είτε μέλος του κυκλώματος είτε κάποιος μετανάστης (αδιαφορώντας εάν γνωρίζει να οδηγεί ή εάν έχει δίπλωμα).

Το επόμενο βήμα είναι η παραλαβή των μεταναστών από δασώδεις περιοχές του Έβρου.

Ακολουθεί το ταξίδι από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη σε συνθήκες ασφυξίας για τους μετανάστες που στοιβάζονται ακόμα και στα πορτ μπαγκάζ. Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που έχουν καταγραφεί στην Εγνατία Οδό.

Εάν καταφέρνουν να φτάσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη τα κυκλώματα παρέχουν χώρους προσωρινής διαμονής στους μετανάστες αλλά και πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, για τη μεταφορά από την Τουρκία στην Ελλάδα, μαζί με το προσωρινό κατάλυμα, οι διακινητές ζητούν από τους μετανάστες από 3.000-6.000 ευρώ, ενώ για το πλαστό διαβατήριο από 800-1.600 ευρώ.

«Οι διακινητές γνωρίζουν ότι τις μέρες του Πάσχα η Αστυνομία ασχολείται με αλλότρια καθήκοντα και ξέρουν πολύ καλά ότι μπορούν να βρουν διόδους για να μπορέσουν να μεταφέρουν όσους περισσότερους μετανάστες γίνεται», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνοριοφυλάκων, Παναγιώτης Χαρελάς.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για την εξάρθρωση του κυκλώματος που βρίσκεται πίσω από το δρομολόγιο θανάτου.

Κρήτη: Το κάψιμο του Ιούδα στην λίμνη του Αγίου Νικολάου – ΒΙΝΤΕΟ

Εδώ και σαράντα χρόνια το κάψιμο του Ιούδα τηρείται με ευλάβεια στην λίμνη του Αγίου Νικολάου και αποτελεί ένα έθιμο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή.

Το κάψιμο του Ιούδα στη μέση της λίμνης του Αγίου Νικολάου, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί ένα έθιμο το οποίο είναι ταυτισμένο με την περιοχή και που κάθε χρόνο συγκεντρώνει όχι μόνο τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, γύρω από την ειδυλλιακή λίμνη.

«Απ’ όσο θυμάμαι και γνωρίζω από τις περιγραφές μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων, εδώ και σαράντα χρόνια το έθιμο τηρείται με ευλάβεια και νομίζω ότι πλέον αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία για την περιοχή μας, κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Σαββάτου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης. Επισήμανε ότι από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου νέοι που έχουν μαζέψει κλαδιά φτιάχνουν μια αυτοσχέδια πλωτή βάση σαν σχεδία και σε αυτήν τοποθετούν την αγχόνη, από την οποία κρέμεται το ομοίωμα του Ιούδα.

Η σχεδία, με τη βοήθεια κάποιου βαρκάρη μεταφέρεται στο κέντρο της λίμνης και η φωτιά φτάνει από την κορυφή του υψώματος, με τη βοήθεια σχοινιών που επιπλέον κρατούν σταθερή την κατασκευή.

«Είναι μοναδικό το θέαμα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου όπου ο κόσμος γύρω από τη λίμνη με αναμμένα τα κεριά της Ανάστασης, μοιράζεται το αναστάσιμο μήνυμα και ανταλλάσσει ευχές με γνωστούς αλλά και επισκέπτες», τόνισε ο κ. Αλεξάκης, ο οποίος σημείωσε ότι επί της ουσίας με αυτό το έθιμο, ανοίγει κάθε χρόνο η τουριστική περίοδος.

«Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες είτε από την Ελλάδα είτε από το εξωτερικό που πολύ συνειδητά επιλέγουν αυτές τις ημέρες να επισκεφθούν τον τόπο μας και μας λένε ότι ένας από τους λόγους, είναι και αυτό το μοναδικό έθιμο», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Δείτε παρακάτω το βίντεο

 

Τροχαίο στη Χαλκίδα: Βγήκε εκτός δρόμου για να αποφύγει την σύγκρουση

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Μεγάλη Παρασκευή στην Χαλκίδα, με ένα αυτοκίνητο να βγαίνει εκτός δρόμου για να αποφύγει μετωπική σύγκρουση με άλλο όχημα

Σύμφωνα με το eviazoom.gr, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου αυτοκίνητο που κινούνταν στο δρόμο, λίγο έξω από τη Νέα Λάμψακο στη Χαλκίδα, απέφυγε την τελευταία στιγμή τη σύγκρουση με άλλο όχημα που κινούνται στον αντίθετο ρεύμα΄, με αποτέλεσμα να καταλήξει εκτός δρόμου.

Ευτυχώς από το τροχαίο δεν σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

Τροχαίο Χαλκίδα

Τροχαίο Χαλκίδα

Τροχαίο Χαλκίδα

 

Έφτασε στην Θεσσαλονίκη το Άγιο Φως

Λίγα λεπτά πριν από τις 10 το βράδυ έφθασε στην Θεσσαλονίκη, στο αεροδρόμιο Μακεδονία, η πτήση με το Άγιο Φως, λόγω καθυστέρησης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» των Αθηνών. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, έφθασε στις 21.54.

Το Άγιο Φως μετέφερε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, Σάββας Αναστασιάδης.

Ακολούθησε τελετή και το παρέλαβε ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος εκπρόσωπος της μητρόπολης Κασσανδρείας. Στο αεροδρόμιο βρίσκονταν εκπρόσωποι των υπολοίπων μητροπόλεων και ιερείς οι οποίοι και θα το διανέμουν σε κάθε εκκλησία σε όλη την επικράτεια.

Άγιο Φως Θεσσαλονίκη Άγιο Φως Θεσσαλονίκη Άγιο Φως Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ