Χανιά: Ξέσπασε η μητέρα του 22χρονου που δολοφονήθηκε στον Μυλοπόταμο – «Δολοφόνε, φονιά»

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε σήμερα και θα συνεχιστεί την Τρίτη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η δίκη για την δολοφονία που προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία του Μυλοποτάμου τον Ιούνιο του 2022 με θύμα έναν 22χρονο πατέρα.

Όπως μεταδίδει το zarpanews.gr, στο τέλος της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, επικράτησε ένταση όταν στην αίθουσα του δικαστηρίου εισέβαλε η μητέρα του θύματος φωνάζοντας «δολοφόνε, φονιά» προς τον κατηγορούμενο.

Άμεσα οι αστυνομικοί που εξάλλου ήταν εκεί την απομάκρυναν κλείνοντας την πόρτα της αίθουσας.

Σημειώνεται ότι η δίκη διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα, ενώ η είσοδος στην αίθουσα επιτρέπεται μετά από σωματικό έλεγχο σε ορισμένα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος που παραμένει προφυλακισμένος στις κλειστές φυλακές Αγυιας Χανίων, μετήχθη το πρωί στο δικαστικό μέγαρο όπου ήδη ήταν συγκεντρωμένα μέλη των δύο οικογενειών, υπό ισχυρή αστυνομική επίβλεψη και απομονωμένα σε ξεχωριστές αυλές. Μάλιστα κατά την μεταγωγή του σημειώθηκε μικρή ένταση με πολίτη ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο για δική του υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος στην προανακριτική του απολογία φέρεται να υποστήριξε πως δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί, όταν άκουσε τον 22χρονο να μιλά υβριστικά για τον νεκρό του πατέρα.

«Σκοτείνιασαν τα μάτια μου και το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι να παίρνω από το ντουλαπάκι του αμαξιού ένα παλιό όπλο που είχα για την προστασία των προβάτων μου άγριους σκύλους και λύκους και να πυροβολώ κατά του αθυρόστομου και χυδαίου υβριστή των ιερών και των οσίων της οικογένειάς μου. Ούτε θυμάμαι πόσες έριξα, ούτε θυμάμαι που έριξα, ούτε θυμάμαι τι έκανε το θύμα, ούτε θυμάμαι τι έκανα εγώ. Κάποια στιγμή ξύπνησα από λήθαργο μου και άκουσα τον πατέρα του θύματος να καταριέται. Έβαλα μπροστά το αμάξι και έφυγα» κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ