Βόλος: «Τα πρόβατα έφαγαν 300 κιλά κάνναβης, χοροπηδούσαν πιο ψηλά και από τα κατσίκια» λέει ο αγρότης

«Τρελάθηκαν» από… χαρά δύο κοπάδια πρόβατα, όταν «εισέβαλαν» σε θερμοκήπιο έξω από τον Αλμυρό Βόλου, στο οποίο αγρότης καλλιεργεί φαρμακευτική κάνναβη. Τα ζώα έφαγαν μία μεγάλη ποσότητα, που ξεπερνά τα 300 κιλά.

«Εγώ είμαι πολύ καλά, αλλά καλύτερα είναι τα πρόβατα, γεμάτα τρέλα και…κορδέλα. Τα βλέπουν όλα πανέμορφα», ανέφερε χαριτολογώντας στον Status FM 107,7 Θεσσαλονίκης ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας φαρμακευτικής κάνναβης, Γιάννης Μπουρούνης.

Ο κ. Μπουρούνης σε μία προσπάθεια να μεταφέρει στον κόσμο την κατάσταση των ζώων, τόνισε πως άρχισαν να χοροπηδούν ψηλότερα και από τα κατσίκια.

«Είμαστε η μεγαλύτερη μονάδα θερμοκηπιακής κάνναβης στην κεντροανατολική Ευρώπη. Χάσαμε το 80% της παραγωγής μας από τις πλημμύρες. Την ώρα που προσπαθούσαμε να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε, ξαφνικά βλέπουμε μέσα στο θερμοκήπιο πρόβατα και κατσίκια να βόσκουν κανονικά. Βρήκαν τα καημένα πρασινάδα να φάνε γιατί όλη η υπόλοιπη τροφή τους καταστράφηκε, τους αρέσει πολύ η κάνναβη και η φούντα και η πρασινάδα. Την περνάν ζάχαρη τα ζώα. Το πρόβλημα ήταν πώς θα τα κυνηγήσουμε για να φύγουν από την καλλιέργεια, γιατί δεν έφευγαν με τίποτα. Τα πρόβατα πηδούσαν πιο ψηλά από τα κατσίκια και αυτό δεν γίνεται ποτέ. Λογικό αφού έφαγαν περίπου 300 κιλά», κατέληξε ο κ. Μπουρούνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ