Χανιά: «Το DNA θα οδηγήσει σύντομα στον δολοφόνο» – Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για το τεμαχισμένο πτώμα

Στους κύκλους αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στο Ρέθυμνο είναι στραμμένες οι έρευνες της αστυνομίας, για την εξιχνίαση του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ στα Χανιά εντοπίστηκε το κεφάλι ενός ανθρώπινου πτώματος. Την ίδια στιγμή οι έρευνες συνεχίζονται για τον πιθανό εντοπισμό και άλλων μελών της σορού που ενδεχομένως οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και στην αιτία θανάτου του θύματος.

Χανιά: Ψάχνουν και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος του τεμαχισμένου πτώματος – Οι έρευνες και τα ερωτήματα

Πλέον, οι έρευνες των Υποδιευθύνσεων Ασφάλειας Χανίων και Ρεθύμνου για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος εξελίσσονται δύο φάσεις. Η μεν υπηρεσία του Ρεθύμνου ψάχνει την πιθανή διαδρομή του απορριμματοφόρου που περισυνέλλεξε τις σακούλες με τα φρικιαστικά ευρήματα, αλλά και κάμερες ασφαλείας που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει ύποπτες κινήσεις, αν και η παρέλευση του χρόνου δεν ευνοεί.

Η δε Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων είναι σε στενή συνεργασία με την ΔΕΔΙΣΑ αναζητώντας στο εργοστάσιο το παραμικρό στοιχείο που θα μπορούσε να λύσει το γρίφο. Μάλιστα για τον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων ανακύκλωσης που φτάνουν στα Χανιά και προκειμένου να διευκολυνθούν οι έρευνες, από σήμερα, η ανακύκλωση του Ρεθύμνου μεταφέρεται για επεξεργασία στο Ηράκλειο.

Θρίλερ στα Χανιά: Βρήκαν και άλλο τμήμα του τεμαχισμένου άνδρα – Συνεχίζονται οι έρευνες

Χανιά: Τεμαχισμένο πτώμα σε απορριμματοφόρο

Στις σακούλες που έκρυβαν τα ανθρώπινα μέλη υπήρχαν εκτός των άλλων, έγγραφα και αποδείξεις από καταστήματα του Ρεθύμνου, οι οποίες εξετάζονται με προσοχή από τους αστυνομικούς, χωρίς να είναι βέβαιο ότι σχετίζονται με το σημείο εναπόθεσης του τεμαχισμένου πτώματος.

Χανιά: Αποδείξεις και σπρέι βρέθηκαν στην σακούλα μαζί με το κεφάλι του άνδρα – Τα «κλειδιά» για την εξιχνίαση της δολοφονίας

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων πάντως εκτιμά ότι τα σύγχρονα μέσα της ελληνικής αστυνομίας και οι αναλύσεις dna είναι ικανά να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του θύματος αλλά και στον αιμοσταγή δολοφόνο.

«Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο δράστης είναι ότι ακόμα κι αν κρύβεται αυτή τη στιγμή, σε κάθε περίπτωση από τις αναλύσεις που θα γίνουν, τόσο από τους ιατροδικαστές όσο και από την Ελληνική Αστυνομία η οποία πλέον διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, πρέπει να σας πω ότι η ταυτότητα του είναι πάρα πολύ πιθανό να είναι πολύ γρήγορα στα χέρια των αρχών, με την έννοια ότι υπάρχει, είμαι βέβαιος, πλούσιο γενετικό υλικό ακόμη και σε τμήματα του θύματος, το οποίο προφανώς θα μας οδηγήσει στον δράστη. Ακόμη κι αν κρύβεται ή αν όταν βρεθεί δεν ομολογήσει, τα στοιχεία νομίζω πως θα μιλήσουν από μόνα τους», δήλωσε στο neakriti.gr, ο κ. Γρηγόρης Λέων.

Οι αστυνομικοί των Χανίων και του Ρεθύμνου συνεχίζουν την έρευνα που στην παρούσα φάση είναι στραμμένη στην κοινότητα αλλοδαπών Ασιατικής καταγωγής του Ρεθύμνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ