Χανιά: «Συζητούσα και ξαφνικά ένιωσα το χτύπημα» λέει ο δικηγόρος που δέχτηκε επίθεση

Ο δράστης του επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντάς τον στον λαιμό

«Δεν αντιλήφθηκα τίποτα, εγώ συζητούσα και ξαφνικά ένιωσα το χτύπημα με κάτι αιχμηρό», δήλωσε ο δικηγόρος που δέχτηκε την επίθεση έξω από τα δικαστήρια στα Χανιά, το πρωί της Παρασκευής.

Όπως διηγήθηκε ο ίδιος στο zarpanews.gr, συνομιλούσε με δύο άλλους πολίτες, όταν κάποιος, με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, τον χτύπησε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό και απομακρύνθηκε.

«Σίγουρα η επίθεση αυτή δεν αφορά το δικαστήριο που είχα σήμερα, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω ότι σχετίζεται με την εργασία μου», πρόσθεσε ο δικηγόρος.

Πληροφορίες ότι αναγνώρισε τον δράστη

Ο δικηγόρος που δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο έξω από τα δικαστήρια στα Χανιά, αναγνώρισε τον δράστη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που επικαλείται το Creta24.

Ο δικηγόρος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ αλλά με ελαφρύ, ευτυχώς, τραύμα.

Πληροφορίες του Creta24 αναφέρουν ότι o δικηγόρος αναγνώρισε έναν 47χρονο, ως το άτομο που του επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντάς τον στον λαιμό. Οι αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης, την ώρα που ο δικηγόρος πήγαινε να ανέβει τα σκαλοπάτια που οδηγούν στην Εισαγγελία, ένας άγνωστος άνδρας ο οποίος φορούσε μάσκα και καπέλο ή κράνος, του επιτέθηκε από πίσω και του «κάρφωσε» στο λαιμό αιχμηρό αντικείμενο.

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση καθώς ο δικηγόρος άρχισε να αιμορραγεί. Συνάδελφοί του έτρεξαν να τον βοηθήσουν ενώ ο δράστης εξαφανίστηκε. Ο τραυματίας μετέβη στο νοσοκομείο και όπως διαπιστώθηκε το τραύμα του ήταν ευτυχώς επιφανειακό.

«Μόλις τον πλησίασε του είπε μια κουβέντα, «εγώ σου το έλεγα ότι θα σου κάνω, θα σου δείξω», κάτι τέτοιο απ’ ότι μας είπαν οι παριστάμενοι», δήλωσε ο κ. Πραματευτάκης.

«Ο δικηγορικός Σύλλογος Χανίων καταδικάζει αυτή την εγκληματική επίθεση σε βάρος του συναδέλφου. Ο δικηγόρος είναι συλειτουργός της δικαιοσύνης. Ο δικηγόρος υπηρετεί με δικαιοσύνη και παρρησία τον εντολέα του και προσπαθεί αν δώσει στο δικαστή την πλευρά του εντολέα του από νομικής επιστήμης και ιστορικής αξίας το ποιο είναι το αληθές γι’ αυτόν και συνεπάγεται ότι ο δικηγόρος δεν έχει να κάνει με οποιονδήποτε αντίδικο. Ο δικηγόρος δεν έχει αντίδικο, ο δικηγόρος είναι προασπιστής του δικαίου. Και ο συγκεκριμένος συνάδελφος είναι ένας συνάδελφος συνετός, χαμηλών τόνων», ανέφερε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων κάνοντας λόγο για ένα πρωτοφανές περιστατικό.

Ο δικηγόρος που τραυματίστηκε, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου και ασκεί τη δικηγορία εδώ και 30 χρόνια, χωρίς ποτέ να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα, τονίζουν οι συνάδελφοί του.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.