Bodycare layering: Δημιουργώντας τη skincare ρουτίνα του σώματος

Η σειρά με την οποία εφαρμόζονται τα προϊόντα skincare, είναι εξίσου σημαντική με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα περιποίησης σώματος. Ο τρόπος που φροντίζουμε το σώμα μας είναι και αυτός που θα καθορίσει την γενικότερη καλή υγεία της επιδερμίδας, γι’ αυτό και μία απλή ενυδατική λοσιόν σώματος σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να κάνει μόνη της όλη τη δουλειά. Η ρουτίνα φροντίδας του σώματος είναι εξίσου σημαντική (κι ειδικά όταν αλλάζουν οι εποχές), οπότε έχει σημασία η σειρά με την οποία εφαρμόζουμε τα προϊόντα αλλά και πως τα εναλλάσσουμε. Και αυτό ξεκινάει από το ντους.

Step 1: Βρείτε το σωστό καθαριστικό

Το πρώτο layer της ρουτίνας περιποίησης του σώματος σας μιμείται αυτό του προσώπου, δηλαδή τον καθαρισμό. Δοκιμάστε και επιλέξτε το σωστό καθαριστικό για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Πρέπει να είναι αρκετά αποτελεσματικό για να απομακρύνει τους ρύπους αλλά και αρκετά απαλό ώστε να μην ξηραίνει την επιδερμίδα. Θυμηθείτε πως πρέπει να νιώθετε ενυδατωμένη την επιδερμίδα σας μετά το ντους και όχι να σας τραβάει.

Step 2: Επενδύστε σε ένα έλαιο σώματος

Το δέρμα παράγει φυσικά έλαια για να διατηρηθεί απαλό και ελαστικό, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η παραγωγή αυτή επιβραδύνεται, οπότε είναι ωφέλιμη η χρήση κάποιου ελαίου. Τα έλαια μπορούν να εφαρμοστούν πριν την ενυδατική σώματος προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η ενυδάτωση. Αν έχετε αδυναμία στις αρωματικές εσάνς αναζητήστε ένα έλαιο με νότες όμοιες της ενυδατικής σας για να μεγιστοποιήσετε και τη διάρκεια του αρώματος αυτής. Κάντε ελαφρύ μασάζ σε στεγνά άκρα μετά το μπάνιο ή το ντους ή απλώστε ένα λεπτό στρώμα στην επιδερμίδα πριν μπείτε στο μπάνιο. Αυτό θα λειτουργήσει ως μάσκα σώματος, ενώ θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε και την απαραίτητη υγρασία.

Step 3: Μεγιστοποιήστε την ενυδάτωση

Αφού εφαρμόσετε το έλαιο σώματος σειρά έχει η ενυδατική σώματος. Μπορείτε να περιμένετε μερικά λεπτά μεταξύ των εφαρμογών των προϊόντων ώστε να απορροφηθούν πιο αποτελεσματικά. Η καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα θα συγκρατήσει καλύτερα και για περισσότερο χρόνο το άρωμα της αγαπημένης σας ενυδατικής αλλά και του αρώματός σας.Πηγή: Instyle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ