Καταγγελία Μπέου στον ΑΝΤ1: «Υπάρχουν σχολεία μέσα σε ρέμα και μέσα σε ποτάμι» – ΒΙΝΤΕΟ

«Υπάρχουν σχολεία μέσα σε ρέμα και μέσα σε ποτάμι» αποκάλυψε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Μάλιστα πρόσθεσε ότι έχει προχωρήσει σε καταγγελίες στο αρμόδιο υπουργείο και την Περιφέρεια αλλά δεν έγινε τίποτα.

«Σε αυτές τις στιγμές πόνου, καλύτερα είναι να μιλάμε; λίγο και να κάνουμε πολλά. Μετά θα έρθει ο καιρός, όταν αποκατασταθούν οι ζημιές, να αποδοθούν οι ευθύνες. Αυτό το λέω για τους πολιτικούς απατεώνες που τρέχανε να καταγγείλουν και να λένε να αποδοθούν ευθύνες. Πάρτε ένα φτυάρι και βοηθήστε» δήλωσε αρχικά ο κ. Μπέος.

Αναφορικά με την έρευνα για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, ο κ. Μπέος τόνισε ότι «Μακάρι να κληθούμε όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής. Γιατί εδώ δεν κληθήκαμε όλοι. Για παράδειγμα ένας δήμαρχος που εγώ δεν θεωρώ ότι έχει ευθύνη, δεν κλήθηκε. Μιλάω για τον Δήμαρχο Λάρισας που είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Λέω εγώ. Ενώ κλήθηκαν όλοι οι άλλοι, ο Δήμαρχος Λάρισας δεν κλήθηκε. Δεν θέλω να πω ότι έχει καμία ευθύνη. Απλά το σχολιάζω. Μπορεί ο εισαγγελέας να κάνει πολιτικές διακρίσεις. Πρώτη φορά θα είναι;»

Και συνέχισε: «Εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα και τα έργα μεγάλων υποδομών είναι η δουλειά της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Οι δήμοι δεν διαχειρίζονται. Εγώ προσωπικά δεν έχω διαχειριστεί ούτε ένα ευρώ για τέτοια έργα. Όμως, έχω στείλει επανειλημμένως αναφορές, επιστολές και καταγγελίες στο υπουργείο Υποδομών και στην Περιφέρεια, για κινδύνους σε μέρη που είναι ρέματα και έχουν χτιστεί σπίτια και σχολεία μέσα, και υπάρχουν κίνδυνοι χωρίς αντιπλημμυρικά έργα».

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Γιώργος Παπαδάκης , ο οποίος ανέφερε ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός του είπε ότι οι δήμοι κάνουν έργα και δεν μπορεί να τους ελέγξει. Επίσης του είπε ότι τους δήμους τους ελέγχει το Υπουργείο Εσωτερικών.  «Εάν σας είπε τέτοια πράγματα ο κ. Αγοραστός θα τον αποκαλέσω και αυτόν πολιτικό απατεώνα. Εάν μου αναλογεί οτιδήποτε παίρνω την ευθύνη» σχολίασε ο δήμαρχος Βόλου.

«Υπάρχουν σχολεία μέσα σε ρέμα και μέσα σε ποτάμι»

«Υπάρχει σχολείο, νηπιαγωγείο κ.ο.κ. μέσα στο ρέμα και μέσα στο ποτάμι. Η μία περίπτωση είναι στην Αγριά, και το γνωρίζουν όλοι, και η άλλη στα Λεχώνια. Το έχω καταγγείλει και δεν έγινε τίποτα. Το κατήγγειλα στο αρμόδιο υπουργείο και στην Περιφέρεια» τόνισε ο κ. Μπέος. «Θα σταθώ αρωγός στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία. Να βοηθήσω ώστε εάν υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν» πρόσθεσε.

«Εγώ από το ΕΣΠΑ πήρα εκατομμύρια για τη ζωνοποίηση, για το δημοτικό θέατρο, για το μουσείο της Αργούς, για τέτοια έργα. Για αντιπλημμυρικά έργα δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ» συνέχισε. «Πρόσφατα κατασκευάστηκε γέφυρα και πλημμύρισε μία συνοικία του Βόλου και την πήρε το ποτάμι! Η Περιφέρεια την κατασκεύασε, την παρέδωσε πριν ένα μήνα και βούλιαξε τις Άσπρες Πεταλούδες», σημείωσε. «Δεν θεωρώ ότι έχει ευθύνη ο Αγοραστός, αλλά ο μελετητής και ο κατασκευαστής. Ο Αγοραστός την χρηματοδότησε, δεν την σχεδίασε αυτός» ανέφερε..

Για το νερό στον Βόλο

«Σέβομαι την τοποθέτηση της κ. Υπουργού επειδή τηρεί το υγειονομικό πρωτόκολλο. Τα δίκτυα πήραν λάσπες μέσα. Μέχρι να καθαριστεί, δεν είναι πόσιμο. Χλωριώνεται όμως και δεν έχει μικρόβια. Εγώ κάνω μπάνιο πάντως. Από Δευτέρα ίσως είναι πόσιμο το νερό. Έτσι λένε οι χημικοί» υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ