Αυλώνας: Μαρτυρίες για τον 45χρονο που συνελήφθη για εμπρησμό – «Έλεγε ότι θα βάλει φωτιά να τους κάψει όλους»

O 45χρονος πρώην δικηγόρου, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για εμπρησμούς στον Αυλώνα, φέρεται ως ένας παλιός γνώριμος των Αρχών. Όπως καταγγέλλεται, είχε απασχολήσει την αστυνομία από τα τέλη της περασμένης δεκαετίας για τους ίδιους λόγους, αλλά παρόλα αυτά έμεινε ελεύθερος, όταν ζήτησε συγγνώμη και πλήρωσε το διοικητικό πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Αυλώνας: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον 45χρονο που συνελήφθη για εμπρησμό

Κάτοικοι της περιοχής, όπου που ζει ο 45χρονος στον Αυλώνα, μιλώντας στο Mega, τόνισαν ότι η σύλληψή του δεν τους εξέπληξε. «Είναι σεσημασμένος. Δεν είναι καλός χαρακτήρας, όπως τον παρουσιάζουν. Αυτός ο άνθρωπος είχε βάλει το 2018 πάλι φωτιές εδώ. Είχε βάλει φωτιές ξανά στον Αυλώνα, εδώ απέναντι από το σπίτι μου. Τον είχαν πάει στην αστυνομία και τον αθώωσαν στον τέλος» δήλωσε γείτονας του 45χρονου.

Όπως καταγγέλλουν άτομα που τον έβλεπαν και τον ζούσαν καθημερινά, η κατάσταση του 45χρονου ξέφυγε όταν διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε για τα ψυχιατρικά του προβλήματα. Λίγες μέρες μετά ήρθε η σύλληψη για τους εμπρησμούς στον Αυλώνα, με την μητέρα του 45χρονου να ζει το δικό της δράμα και να πληροφορείται καθημερινά τις νεότερες εξελίξεις για το παιδί της.

Αυλώνας: Αρνείται την κατηγορία ο 45χρονος πρώην δικηγόρος που συνελήφθη για εμπρησμό

Ο 45χρονος πρώην δικηγόρος απασχόλησε για πρώτη φορά το 2018 όταν συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα πυρκαγιάς. Δυο χρόνια αργότερα συλλαμβάνεται εκ νέου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 45χρονος πλήρωσε το προβλεπόμενο πρόστιμο, υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει και επέστρεψε σπίτι του.

Όπως λένε κάτοικοι του Αυλώνα, τα ευρήματα σπίτι του, ήρθαν να επιβεβαιώσουν μια σειρά από φόβους τους. O 45χρονος και μέσω του δικηγόρου του, υποστηρίζει ότι βρέθηκε τυχαία στις περιοχές που εκδηλώθηκε φωτιά, ότι είναι αθώος και ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει αντιμετωπίσει ανάλογες κατηγορίες. Οι έρευνες συνεχίζονται, οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία διαδέχονται η μία την άλλη και τα βίντεο που έχουν καταγράψει τις κινήσεις του, το πρωί της περασμένης Πέμπτης βρίσκονται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης.

Αυλώνας: Τουλάχιστον τρεις εμπρησμοί από τον 45χρονο πρώην δικηγόρο – Φλόγιστρο και προσανάμματα στο σπίτι του

«Έλεγε ότι θα βάλει φωτιά να τους κάψει όλους»

Κάτοικος της περιοχής μίλησε για το προφίλ του 45χρονου και τι είχε ακούσει ότι έλεγε ο 45χρονος στο καφενείο που σύχναζε.

«Από δεύτερο άτομο είχα ακούσει ότι απειλούσε κάτω στην καφετέρια και έλεγε ότι κάποιος τον πείραξε και θα τους έβαζε φωτιά να τους κάψει. Εγώ είμαι 70 ετών τον ξέρω όλα μου τα χρόνια και είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Ούτε τσακώνεται, ούτε φωνάζει και κάθε μέρα πήγαινε σε αγροτικές δουλειές, γιατί έχει πολλά κτήματα», ανέφερε ο κάτοικος.

Ειδικά για το περιστατικό της φωτιάς είπε ο κάτοικος της περιοχής: «Αυτός ο τσοπάνης που τον είδε εκεί πάνω να βάζει την φωτιά γιατί δεν του είπε κάτι να τον σταματήσει;»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ