Πειραιάς: Του έκλεψαν το αυτοκίνητο και το είδε σε βίντεο διακινητή μεταναστών

Ένα αυτοκίνητο το οποίο εκλάπη στις 24 Αυγούστου από σπίτι στον Πειραιά εμφανίστηκε λίγες ώρες σε βίντεο που ανέβασε διακινητής μεταναστών.

Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, που είναι διευθυντής σε ένα από τα πιο διάσημα και καλά εστιατόρια στο Μικρολίμανο, μιλώντας στο Mega, περιέγραψε τα όσα έζησε από τη στιγμή που διαπίστωσε πως έπεσε θύμα κλοπής, μέχρι τη μέρα που κατάλαβε τι είχε συμβεί.

«Αυτός είναι διακινητής. Δηλαδή κυκλοφορεί, είναι σαν να μπαίνει στο σπίτι σας, στο σπίτι μου, στο σπίτι του αλλουνού, να το κλέβει, να το βγάζει φωτογραφία και να το δημοσιεύει και να λέει: ”κοιτάξτε”» ανέφερε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου

Όπως λέει, κατάλαβε ότι πρόκειται για το αυτοκίνητό του, από την πινακίδα κυκλοφορίας που οι επιτήδειοι δεν είχαν μπει στη διαδικασία να αλλάξουν. «Εγώ είδα το βίντεο και δεν ήξερα αν πρέπει να γελάσω, αν πρέπει να σοκαριστώ, αν έπρεπε να εξοργιστώ με όλο αυτό που γίνεται. Εγώ δεν έχω κάτι με ανθρώπους που έβαλε στο αυτοκίνητο, μακάρι να είναι καλά. Αλλά ο συγκεκριμένος που πήρε το αυτοκίνητο πρέπει να βρεθεί» τόνισε.

Η κλοπή σημειώθηκε στις 24 Αυγούστου. Ο διευθυντής του εστιατορίου επιστρέφει στο σπίτι του, στην Καστέλα του Πειραιά και παρκάρει. «Μπήκα μέσα. Κοιμήθηκα. Ξυπνάει το πρωί ο αδελφός μου και μου λέει “το αυτοκίνητο δεν είναι εδώ” και του λέω “τι εννοείς;”».

Πολύ γρήγορα γνωστοποιεί την κλοπή στο διαδίκτυο και λίγες ώρες αργότερα παίρνει την πρώτη πληροφορία. «Μου κάνουν μία κλήση απλό τα διόδια της Μουσθένης έξω από την Θεσσαλονίκη και μου λέει ένας τύπος που είδε την δημοσίευση, γιατί εγώ κινητοποιήθηκα κατευθείαν στα social media, το έκανα δημοσίευση στο facebook, instagram, παντού. Με πήρε τηλέφωνο, μου λέει “μόλις είδα την φωτογραφία σου στο facebook”. Εγώ δεν ήξερα τον άνθρωπο αυτόν. Και μου λέει “να ξέρεις ότι το αυτοκίνητο αυτό μόλις πέρασε μπροστά μου στα διόδια, το είδα με τα μάτια μου”».

Το αυτοκίνητο βρέθηκε στον Έβρο

Το αυτοκίνητο κατέληξε στον Έβρο, όπου εντοπίστηκε από αστυνομικούς με ανοιχτό το καπό και χωρίς τη μπαταρία.

«Βρέθηκε κατά της 19.00 με 20.00 η ώρα το απόγευμα έπειτα από καταδίωξη γιατί κινητοποιήθηκε και η αστυνομία. Βρέθηκε έπειτα από καταδίωξη στο Σουφλί, ανάμεσα στο Μέγα Δέρειο σε κάτι χωριά κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία, παρατημένο»

Το τι προηγήθηκε μέχρι οι αστυνομικοί να εντοπίσουν το κλεμμένο αυτοκίνητο φαίνεται σε βίντεο, με μετανάστες να στριμώχνονται και κάποιοι να κλείνονται στο πορτ μπαγκάζ για να ξεκινήσουν το επικίνδυνο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Ένα άτομο καταγράφει και ο οδηγός κάνει λίγο πριν το τέλος του βίντεο το σήμα της νίκης.

Ανακουφισμένος από το αίσιο τέλος της έρευνας για το αυτοκίνητό του, αλλά ανήσυχος από τις διαστάσεις της εγκληματικότητας, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ προσπαθεί να αφήσει πίσω τα όσα έζησε και να βρει τους συνηθισμένους ρυθμούς στην καθημερινότητά του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ