Άστατος καιρός έως την Παρασκευή: Δείτε πού και πότε θα βρέξει – Η πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα

Διατηρείται ο άστατος καιρός σήμερα, Τετάρτη ενώ η πιο άστατη καιρικά ημέρα θα είναι η Πέμπτη 14 Μαρτίου σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων. Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και αφρικανική σκόνη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια με βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Από Παρασκευή και στη συνέχεια ο καιρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να βγουν μπόρες – καταιγίδες το απόγευμα με έμφαση τον ηπειρωτικό κορμό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, το τριήμερο – τετραήμερο της Καθαράς Δευτέρας δεν φαίνεται να προβληματίζουν οι καιρικές συνθήκες τόσο στην έξοδο όσο και στην είσοδο των εκδρομέων ή και για όσους μείνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Μπόρες και στην Αττική σήμερα

Σήμερα βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν σήμερα, ενώ οι άνεμοι θα «γυρίσουν» σε βορειοδυτικούς φέρνοντας μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σήμερα το πρωί θα έχουμε μπόρες σε Ήπειρο, Επτάνησα και Δυτική Πελοπόννησο καθώς επίσης και στην Ρόδο.

Ωστόσο, μετά το μεσημέρι θα έχουμε περισσότερα σύννεφα στα δυτικά και τα ΒΔ της χώρας αλλά και στα βόρεια της Αττικής με διάσπαρτες μπόρες.

Δείτε στο βίντεο πώς κινείται το βροχερό «μέτωπο»:

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Πέμπτη 14/3

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς στα δυτικά ηπειρωτικά να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Παρασκευή 15/3

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα πελάγη βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο εκτός από τη βορειοανατολική χώρα όπου θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ