Άρτα: Θερμοπληξία και έλλειψη οξυγόνου «έδειξε» η νεκροψία – Οι πρώτες πληροφορίες για την αιτία θανάτου του βρέφους

Η έλλειψη οξυγόνου και η θερμοπληξία, φαίνεται πως οδήγησαν στον θάνατο το βρέφος στην Άρτα, σύμφωνα με πληροφορίες από τα έως τώρα ευρήματα της  ιατροδικαστικής εξέτασης.

Τραγωδία στην Άρτα: «Ο γιος μου έχει πάθει σοκ» λέει ο παππούς του βρέφους

Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε η εκπομπή LiveNews, σημειώνοντας ότι αναμένεται να πραγματοποιηθούν και άλλες εξετάσεις στο 5,5 μηνών κοριτσάκι. Η νεκροψία-νεκροτομή έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου μεταφέρθηκε η σορός του βρέφους.

Τα οριστικά αποτελέσματα αναμένεται να δοθούν, αφού ολοκληρωθούν και οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Άρτα: Αυτό είναι το αυτοκίνητο του πατέρα όπου ξέχασε το 5,5 μηνών κοριτσάκι του – ΒΙΝΤΕΟ

Το χρονικό της τραγωδίας στην Άρτα

Το πρωί της Τρίτης (9/5) ο 37χρονος πατέρας πήρε το κοριτσάκι για να το πάει στον βρεφονηπιακό σταθμό. Για άγνωστο λόγο, δεν το πήγε ποτέ. Στάθμευσε το αυτοκίνητό του και χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει το μωρό δεμένο στο καρεκλάκι του, στο πίσω κάθισμα του ΙΧ, πήρε το υπηρεσιακό του όχημα και μετέβη στη Λευκάδα.

Το αυτοκίνητο, στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το βρέφος, ήταν σταθμευμένο σε ένα σημείο απ’ όπου διέρχονται καθημερινά πολλοί πολίτες. Ωστόσο, το όχημα είχε φιμέ τζάμια, με αποτέλεσμα να μην δει κανείς το άτυχο μωράκι.

Άρτα: Πήρε προθεσμία ο πατέρας που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο – «Να μην ζήσει κανείς αυτή την κατάσταση»

Όταν η 27χρονη μητέρα του βρέφους κάλεσε τον 37χρονο σύζυγό της για να ρωτήσει γιατί δεν πήγε το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, αντιλήφθηκαν ότι κάτι κακό είχε συμβεί.

«Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο» ήταν η απάντηση του πατέρα, ο οποίος έκανε το μοιραίο λάθος. Όταν επέστρεψε στο όχημα, που είχε αφήσει το παιδί του, το βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και με αφρούς στο στόμα. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το 5,5 μηνών κοριτσάκι έχασε την ζωή του.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ