Αποφυλακίστηκε ο Αναστάσιος Πάλλης

Αποφυλακίστηκε ο Αναστάσιος Πάλλης

 

Της Άννας Κανδύλη

 

Αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών  ο Αναστάσιος Πάλλης , πρώην στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη, ο οποίος κρατείται από τον περασμένο Δεκέμβριο για την υπόθεση των επισφαλών δάνειων της τράπεζας FBB.

Παρόλο που η εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα αποφυλάκισής του, οι Δικαστές έκριναν ότι δεν ειναι ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων και του άνοιξαν την πόρτα της φυλακής επιβάλλοντας του καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξοδου απο τη χώρα.

Ο Αν. Πάλλης, που καταζητούνταν με δύο εντάλματα σύλληψης, παραδόθηκε αυτοβούλως τον Δεκέμβριο του 2013 στον εισαγγελέα εφετών Ισ. Ντογιάκο. Καταζητείτο για το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε έρευνα στις εγκαταστάσεις του πολεμικού του μουσείου στη Βάρη αλλά και στην κατοικία του καθως και για δάνεια ύψους 5,8 εκ. ευρώ που ειχε λάβει απο την τράπεζα FBB συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη. Οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν για αυτή την υπόθεση ήταν για υπεξαίρεση και  νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τα χρήματα του δανείου επεστραφησαν τελικά απο τον Βίκτωρα Ρέστη κατι που μέτρησε στην αποφαση του Συμβουλίου.

Ο Β. Ρέστης είχε στραφεί με μηνύσεις εναντίον του Αν. Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι πήρε το δάνειο εταιρεία συμφερόντων του, πείθοντας υπάλληλο της τράπεζας για κατά παρέκκλιση εκταμίευση του ποσού. Αντίθετα ο Αν. Πάλλης υποστήριξε τη νομιμότητα όλων των διαδικασιών αποκρούοντας τις σε βάρος του κατηγορίες, αλλά η ανακρίτρια Κ. Κατσιβέλη τον ειχε κρίνει προφυλακιστέο.

Στον Αν. Πάλλη  είχα ασκηθεί δίωξη και για την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής καθώς τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του από τον πρώην συνεργάτη του Εντουαρντ Στέισι για απαγωγή και για αποθηκευςη στο Κορωπί 4.000 όπλων. Ο καταγγέλλων είχε ζητήσει μάλιστα η σχετική έρευνα να συσχετισθεί με εκείνη για την αναζήτηση κρυφού οπλισμού της Χρυσής Αυγής.

Στις έρευνες στη βίλα του στη Βούλα βρέθηκαν διάφορα πυροβόλα όπλα, φυσίγγια κ.α ενώ εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ναζιστικά σύμβολα, σβάστικες, στρατιωτικές στολές, φωτογραφίες του Χίτλερ και άλλων προσώπων της περιόδου. Ακολούθησε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική στις εγκαταστάσεις του πολεμικού μουσείου στη Βάρη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Ο Αν. Πάλλης ειχε αποκρούσει  τα περί αρπαγής, ενώ ειχε υποστήριξει ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Για τα όπλα ισχυρίστηκε  οτι έχει άδεια, αναφέροντας ότι συκοφαντήθηκε για τα μουσειακά εκθέματα που βρέθηκαν στους χώρους του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ