“Ανυποχώρητος” ο Ζορμπάς – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα – “Σάρωσε” Αργολίδα – Μεσσηνία – Κορινθία

Ο “Ζορμπάς” σάρωσε χθες Αργολίδα, Μεσσηνία και Κορινθία και άφησε πίσω του πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές. Σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική).

Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλα (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

Για την Αττική προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο “Ζορμπάς” πλήγωσε την Πελοπόννησο – Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Άργος

Περιοχές της Μεσσηνίας, Κορινθίας και Αργολίδας έπληξε ο κυκλώνας”Ζορμπάς” .

Στις παραλιακές περιοχές του δήμου Δυτικής Μάνης επικεντρώνονται τα σημαντικότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας, όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο δήμαρχος Ιωάννης Μαραμπέας.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος είπε ότι “λόγω του μεγάλου κυματισμού έκλεισαν παραλιακοί δρόμοι, αλλά μηχανήματα του δήμου εργάζονται για να απομακρύνουν τα φερτά υλικά”, τονίζοντας ότι “ζημιές προκλήθηκαν σε προβλήτα στο λιμάνι της Καρδαμύλης, ενώ αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε στην Στούπα”,

Για τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Μαραμπέας επισήμανε ότι “υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε οικισμούς, λόγω πτώσης δέντρων, αλλά συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ εργάζεται για την αποκατάσταση των βλαβών”, προσθέτοντας ότι “δίνεται βαρύτητα και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια”.

Επίσης, ο κ. Μαραμπέας τόνισε ότι “μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε αν υπάρχουν και σε ποια έκταση ζημιές στο αγροτικό δίκτυο”.

Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος: Σε Μεθώνη και Φοινικούντα τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία

Στα θαλάσσια μέτωπα της Μεθώνης και της Φοινικούντας καταγράφονται τα περισσότερα προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στον δήμο Πύλου – Νέστορος της Μεσσηνίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Από το πρωί επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα, δηλαδή ισχυροί άνεμοι και μεγάλος κυματισμός, με αποτέλεσμα η θάλασσα να “κτυπάει” την παραλία” είπε ο κ. Καφαντάρης και σημείωσε: “Ειδικά στην Μεθώνη έχει υποστεί ζημιές ο παραλιακός δρόμος. Δεν υπάρχουν ζημιές σε σπίτια. Μόνο σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να γίνει άντληση υδάτων από υπόγεια”. Επίσης, λόγω του μεγάλου κυματισμού, σκάφη έχουν υποστεί ζημιές.

Όσον αφορά στην ηλεκτροδότηση, ο κ. Καφαντάρης είπε ότι “συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται από το πρωί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Μεθώνης, της Κορώνης και της Φοινικούντας”. Παράλληλα, τόνισε ότι “τα μηχανήματα του δήμου είναι σε ετοιμότητα και παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται”, συμπληρώνοντας ότι “υπάρχει συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία”.

Όσον αφορά στη προετοιμασία, ο δήμαρχος είπε ότι “έχουμε ειδοποιήσει από χθες τόσο τους κατοίκους, όσο και τους επισκέπτες που διαμένουν σε ξενοδοχεία”.

Καταστροφές, πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στην Καλαμάτα από την επέλαση του “Ζορμπά”

Ελεγχόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση στην πόλη της Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από το κύμα της κακοκαιρίας. Ειδικότερα, ο δήμαρχος είπε ότι «τα προβλήματα καταγράφονται στον παραλιακό δρόμο της οδού Ναυαρίνου και σε μήκος ενός χιλιομέτρου».

Όπως εξήγησε, «είχαμε ειδοποιήσει από χθες τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να απομακρύνουν από τον αιγιαλό ότι είχαν» και πρόσθεσε: «Κάποιοι υπάκουσαν και κάποιοι όχι, με αποτέλεσμα, λόγω των ανέμων και του μεγάλου κυματισμού, να καταστραφούν είδη εξοπλισμού καταστημάτων, όπου σε συνδυασμό με αυτά που έβγαλε η θάλασσα, να δημιουργηθούν προβλήματα στο δρόμο».

Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, ο δήμαρχος είπε ότι «περιμένουμε να κοπάσει η ένταση του φαινομένου και εκτιμούμε ότι μέχρι το βράδυ θα έχουμε καθαρίσει αυτό το τμήμα του δρόμου, όπως επίσης και άλλα δύο χιλιόμετρα, δυτικά της Καλαμάτας, προς την Μεσσήνη». Παράλληλα, ο δήμαρχος διατύπωσε την εκτίμηση ότι «οι μεγαλύτερες ζημιές έχουν προκληθεί σε ελαιόδεντρα και κηπευτικά», προσθέτοντας ότι «οι ζημιές στον αστικό χώρο είναι περιορισμένες, δηλαδή σε τέντες και γλάστρες».

Ποιοι δρόμοι της Αττικής παραμένουν κλειστοί λόγω της κακοκαιρίας

Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή τα προβλήματα από την κακοκαιρία στην Αττική, καθώς δρόμοι παραμένουν κλειστοί, ενώ η Πυροσβεστική έλαβε από τις 06.00, τριάντα κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και κοπές δένδρων, κυρίως στα Μέγαρα, στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά, στην Αγία Παρασκευή και στο Μοσχάτο.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, κλειστή είναι η περιοχή γύρω από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μεταξύ Ναυάρχου Βότση, Ισμήνης και παλιάς Παραλιακής. Επίσης κλειστές παραμένουν η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο χιλιόμετρο και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου, από το 38ο έως το 57ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από το Κιάτο – Τα ορμητικά νερά του ποταμού παρασύρουν αυτοκίνητο

Ο κυκλώνας “Ζορμπάς” σάρωσε το Σάββατο την Αργολίδα, τη Μεσσηνία και τη Κορινθία, αφήνοντας πίσω του πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές.

Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης η παραλιακή ζώνη του Κιάτου πλημμύρισε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο τα ορμητικά νερά του ποταμού παρασύρουν ένα αυτοκίνητο.

Αντιδήμαρχος Κιάτου: Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές – Έχουμε και αποκλεισμένα χωριά – ΒΙΝΤΕΟ

“Από το μεσημέρι που ξεκίνησε η μεγάλη νεροποντή, το κέντρο της πόλης διασχίζουν δύο ποτάμια, ξεχείλισαν και τα δύο. Δημιούργησαν προβλήματα, παρέσυραν αυτοκίνητα. Επιχειρήσεις, σπίτια πλημμύρισαν το μόνο καλό είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα” δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο αντιδήμαρχος Κιάτου, Γιάννης Μυττάς.

“Έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές σε οδικό δίκτυο, υποδομές. Έχουμε τεράστιο πρόβληματα και ζημιές. Ήρθε η Πολιτική Προστασία χθες, έγινε και συντονιστικό. Αυτή τη στιγμή με ότι μηχανήματα έχουμε, του Δήμου και ιδιώτες, είμαστε όλοι έξω και προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές γιατί έχουμε και αποκλεισμένα χωριά. Δεν περνάνε οι δρόμοι για να πάμε στα χωριά” ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

Τεράστια κύματα στην παραλία Καραθώνας προκάλεσε ο “Ζορμπάς”- ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστια κύματα προκάλεσε ο κυκλώνας Ζορμπάς και στην παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου.

Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, ο κυκλώνας δημιούργησε τεράστια κύματα που έσκαγαν στην ακτή με ορμή ενώ οι παραλίες γέμισαν από φερτά υλικά.

Δείτε το βίντεο:

Τεράστιος υδροστρόβιλος χτύπησε τον Πόρο – ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστιος υδροστρόβιλος χτύπησε την παραλία “Ασκέλι” του Πόρου το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το χτύπημα του υδροστρόβιλου προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος, υλικές ζημιές και πτώσεις δέντρων.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ