Antonov: Ο Στρατός σφραγίζει με συρματόπλεγμα το σημείο συντριβής στην Καβάλα

Μεγάλο τμήμα της συντριβής του Antonov An-12 στην Καβάλα, σφραγίζεται από τον Στρατό, ο οποίος στήνει περίφραξη με συρματόπλεγμα, δημιουργώντας μία “no entrance zone”.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ολοκληρώνεται σταδιακά η σάρωση της ευρύτερης περιοχής πτώσης του μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Antonov An-12, που κατέπεσε στο Παλαιοχώρι Καβάλας.

Μετά την εκτενή έρευνα σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων τις προηγούμενες ημέρες, πλέον η έρευνα έχει περιοριστεί σε 600 στρέμματα, με τις ομάδες πυροτεχνουργών του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) να έχουν ξεκινήσει έρευνα από την εξωτερική περίμετρο προς το κέντρο της περιοχής πτώσης.

antonov antonov

Σε ότι αφορά το σημείο της συντριβής, ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση και η κατασκευή περίφραξης της περιοχής πτώσης, έκτασης περίπου 120 στρεμμάτων, όπου υπάρχουν συντρίμμια και βλήματα.

Υπολογίζεται ότι έως την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η έρευνα στα 600 στρέμματα εξωτερικά της περίφραξης.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η περισυλλογή μόνο των βλημάτων, χωρίς μετακίνηση τμημάτων του αεροπλάνου.

Τα ευρήματα έως τώρα είναι όλμοι εκπαιδευτικοί – ασκήσεων  60 και 82 χιλ. και φωτιστικοί όλμοι 82 χιλ. Καμία νάρκη και κανένας εντοπισμός ύποπτου υλικού – επικίνδυνου για την δημόσια υγεία.

antonov

Σε ότι αφορά, τέλος, τις έρευνες για το φορτίο και τον τελικό προορισμό του αεροπλάνου, αυτές τις έχει αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr το προσεχές χρονικό διάστημα θα έρθει στο σημείο της συντριβής και κλιμάκιο διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων από την Ουκρανία, καθότι ήταν ουκρανικών συμφερόντων και πρέπει και αυτοί να συντάξουν το δικό τους ξεχωριστό πόρισμα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ