Νεκρός λευκός καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία

Ένας νεκρός λευκός καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία του Λονγκ Άιλαντ το πρωί της Τετάρτης (20/7), εν μέσω της έξαρσης πρόσφατων επιθέσεων και εντοπισμού καρχαριών σε κοντινές παραλίες, δήλωσαν οι αρχές.

Ο καρχαρίας, που εκτιμάται ότι έχει μήκος 2,5 μέτρα, εντοπίστηκε στην ακτή κατά μήκος της οδού Dune στο χωριό Quogue στις 9:30 το πρωί της Τετάρτης, ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο τύπου.

Ένας κάτοικος μπόρεσε να τραβήξει φωτογραφίες του καρχαρία και να αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία πριν τα κύματα παρασύρουν τον καρχαρία πίσω στον ωκεανό.

Σε μια απόκοσμη φωτογραφία που κοινοποίησε η αστυνομία, ο καρχαρίας φαίνεται ακίνητος στην άμμο, με τα αιχμηρά δόντια του εκτεθειμένα και το αίμα που φαίνεται να περιβάλλει το στόμα του.

Ο καρχαρίας έχει μόνο το ήμισυ του μήκους ενός μεγάλου λευκού καρχαρία και είναι πιθανό να είναι από 6 έως 10 ετών, είπε ο Frank Quevedo, εκτελεστικός διευθυντής του South Fork Natural History Museum Shark Research and Education Program.

Το μουσείο συνεργάζεται με την αστυνομία για να προσπαθήσει να εντοπίσει τον καρχαρία και να πραγματοποιήσει νεκροψία για να διαπιστωθεί η αιτία του θανάτου, η οποία αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εικασθεί.

«Διαφορετικά είδη ξεβράζονται στην παραλία αρκετά συχνά, αλλά όταν πρόκειται για ένα ευάλωτο είδος όπως ο λευκός καρχαρίας, πρέπει να κάνουμε νεκροψία», είπε ο Quevedo.

Πηγή: NY POST

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ