Αντισύλληψη-Οι διαθέσιμες μέθοδοι

Αντισύλληψη-Οι διαθέσιμες μέθοδοι

Η αντισύλληψη αποτελεί ασπίδα προστασίας στο ενδεχόμενο μίας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης  και θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχική μέριμνα των γυναικών. Στις μέρες μας, υπάρχει πληθώρα επιλογών αντισύλληψης και εξαρτάται από την κάθε η γυναίκα ποια θα ακολουθήσει.

Πάμε να γνωρίσουμε όλους τους διαθέσιμους τρόπους και τα αποτελέσματα που έχουν!

Γράφει ο Άρις Αντσακλής, καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»

Τι είναι η αντισύλληψη;

Ως αντισύλληψη ορίζεται η εφαρμογή διάφορων τεχνικών που αποσκοπούν στην αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Στόχος της αντισύλληψης λοιπόν, είναι να προσφέρει στο ζευγάρι τη δυνατότητα να έχει σεξουαλικές επαφές και να μπορεί να απολαύσει την ερωτική του ζωή, αποφεύγοντας ταυτόχρονα μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει τόσο στη σχέση του ζευγαριού, όσο και στην υγεία και ψυχολογία της ίδιας της γυναίκας. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέθοδοι αντισύλληψης, και καθεμία από αυτές τις μεθόδους ταιριάζει λιγότερο ή περισσότερο σε κάθε περίπτωση. Το κάθε ζευγάρι διαλέγει τη μέθοδο που θα χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

Πηγή: boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ