Αντιδράσεις για τη συγκέντρωση Πακιστανών στο Σύνταγμα για την Πρωτοχρονιά

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τη συγκέντρωση εκατοντάδων Πακιστανών στο Σύνταγμα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την αλλαγή του χρόνου.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μεταδόθηκαν, στην πλατεία επικρατούσε το αδιαχώρητο, με πολλούς εκ των συγκεντρωμένων να μην φορούν μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ τα μέτρα πήγαν… περίπατο.

Πολλοί εξ αυτών υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν πως δεν θα γίνει ο πρωτοχρονιάτικος εορτασμός, επικαλούμενοι το ότι δεν ξέρουν ελληνικά.

Το Twitter πήρε… φωτιά ενώ το hashtag #Σύνταγμα την Κυριακή ήταν μεταξύ των κορυφαίων.

Ορισμένοι χρήστες επεσήμαναν ότι έγινε η συγκεκριμένη συγκέντρωση εν μέσω εξάπλωσης της πανδημίας και της παραλλαγής «Όμικρον», ενώ άλλοι στάθηκαν στο γεγονός ότι «οι συγκεκριμένοι έχουν κάθε δικαίωμα να βρίσκονται στο Σύνταγμα, ωστόσο θα έπρεπε να βρίσκονται και οι αρμόδιες Αρχές εκεί για να επιβάλουν πρόστιμα λόγω της παραβίασης των υγειονομικών μέτρων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις εικόνες». Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότι «δεν ήταν συνάθροιση. Ήταν συμπολίτες μας από το Πακιστάν οι οποίοι νόμιζαν ότι θα υπάρξει γιορτή και μόλις ξεκίνησαν να κόβονται πρόστιμα έφυγαν».

Γεωργιάδης: Εντελώς απαράδεκτες οι εικόνες στο Σύνταγμα

«Οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, επικοινώνησα με  την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την εικόνα με τους εκατοντάδες Πακιστανούς που συνωστίζονταν στο Σύνταγμα στην αλλαγή του χρόνου, πολλοί εξ αυτών χωρίς καν να φορούν προστατευτική μάσκα.

Προσέθεσε πως οι αστυνομικοί του είπαν ότι τους ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει οι συγκεντρωμένοι από την Πλατεία Συντάγματος.

«Κάθε χρόνο συμβαίνει αλλοδαποί να βρίσκονται στην Πλατεία Συντάγματος για την αλλαγή του χρόνου. Από το 2000 είδα πλάνα στο Youtube, καθώς οι Έλληνες είναι στα σπίτια για την αλλαγή του χρόνου ή πάνε σε εστιατόρια, ρεβεγιόν κ.α.», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μπαλάσκας: Δεν ήταν συνάθροιση – Δεν ήξεραν

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στον ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι οι Πακιστανοί συγκεντρώθηκαν γιατί… «δεν ήξεραν»!

«Όταν άρχισαν να συγκεντρώνονται πάρα πολλοί συμπολίτες μας από το Πακιστάν ήταν γιατί υπήρχε μια λάθος ενημέρωση ότι στο Σύνταγμα θα υπάρξει γιορτή. Υπήρξε μια άμεση κινητοποίηση από συναδέλφους οι οποίοι πήγαν και άρχισαν να κόβουν πρόστιμα. Νομίζω προλάβαμε να κόψουμε καμιά 60αριά», είπε αρχικά ο Σ. Μπαλάσκας.

Ο Μπαλάσκας δίνει οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους - Parallaxi Magazine

«Δεν ήταν συνάθροιση. Ήταν συμπολίτες μας από το Πακιστάν οι οποίοι νόμιζαν ότι θα υπάρξει μια γιορτή και μόλις ξεκίνησαν να κόβονται πρόστιμα ξεκίνησαν να φεύγουν. Γιατί κατηγορήθηκε η Αστυνομία. Κακώς…» συνέχισε ο Σ. Μπαλάσκας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ