Έρχεται το «myAthensPass»: Πώς θα λειτουργεί η ελεγχόμενη στάθμευση

Αλλάζουν τα πάντα από σήμερα στην ελεγχόμενη στάθμευση του Δήμου Αθηναίων με την εφαρμογή «myAthensPass» που αναπτύχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.)

Αναλυτικά, ο Δήμος Αθηναίων δίνει από σήμερα τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό που παρκάρει στην πρωτεύουσα να προγραμματίζει, μέσω της εφαρμογής «myAthenspass», την έναρξη της στάθμευσής του, ακόμη και εκτός ωραρίου λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης, προκειμένου να ενεργοποιείται αυτόματα κατά την έναρξή της (στις 9 π.μ.).

Πρόκειται για σημαντική ψηφιακή αναβάθμιση, που εξασφαλίζει τη νομιμότητα της στάθμευσης στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, και επομένως την αποφυγή επιβολής προστίμου από τη Δημοτική Αστυνομία
myAthensPass

Πώς θα χρησιμοποιείστε την εφαρμογή «myAthensPass»

Με την εφαρμογή «myAthensPass» που αναπτύχθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ Α.Ε.) ο οδηγός – χρήστης της εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να αγοράσει γρήγορα και αξιόπιστα, χρόνο στάθμευσης για το όχημά του από όπου και αν βρίσκεται, μέσω του κινητού του τηλεφώνου.

Ποια είναι τα έξι βήματα για τη χρήση της εφαρμογής

Οι πολίτες θα πρέπει να ακολουθήσουν έξι βήματα για χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή αυτή. Αναλυτικά:

1.Εγκατάσταση: Να αναζητήσουν το «myAthensPass» στο Play Store για συσκευές Android (http://bit.ly/googleplayMAP) ή στο App Store για συσκευές iOS (http://bit.ly/appstoreMAP) και να το εγκαταστήσουν το smartphone.

2.Εγγραφή και είσοδος: Να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να συμπληρώσουν τα στοιχεία που θα τους ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσουν τον λογαριασμό τους .

3.Προσθήκη κάρτας αγορών: Στο μενού «πορτοφόλι» να εισάγουν τα στοιχεία της τραπεζικής τους κάρτας (debit, credit ή prepaid).

4.Αγορά εισιτηρίου: Να αγοράσουν το επιθυμητό ποσό (από €0,5 έως €20).

5.Ενεργοποίηση στάθμευσης: Να εντοπίσουν τη θέση τους στον χάρτη, να επιλέξουν τον χρόνο στάθμευσης (30’ – 180’), να εισάγουν τον αριθμό πινακίδας του οχήματός τους (ελληνική ή διεθνής) χωρίς κενό ή παύλα και ενεργοποιήσουν τη στάθμευσή τους.

6.Ακριβώς 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, θα ενημερωθούν από την εφαρμογή με ειδοποίηση (notification), ώστε να τον ανανεώσουν με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμούν .

Πόσοι οδηγοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή «myAthensPass»

Σήμερα, περισσότεροι από 100.000 οδηγοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή «myAthensPass», προκειμένου να αγοράζουν ηλεκτρονικά χρόνο στάθμευσης σε μία από τις 3.500 θέσεις των ζωνών ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Σε καθημερινή βάση, μέσω της εφαρμογής, καταγράφονται περισσότερες από 3.000 σταθμεύσεις.

Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι από Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00 και το Σάββατο 09:00 – 16:00.

 

MyAthensPass

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ