Έφοδος στα γραφεία του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ: Τι λέει ο πρόεδρός του για τους ελέγχους και το… σκάκι

Έφοδος στα γραφεία του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση) έγινε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όπως αποκάλυψε το enikos.gr την Κυριακή. Για το περιστατικό μίλησε ο πρόεδρος, Ν. Λούβρος στον ΑΝΤ1.

Όπως υποστήριξε ο κ. Λούβρος, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν μέσα στον χώρο 42 άτομα. «Ήμασταν γύρω στα 30-32 άτομα, σε έναν χώρο 800 τετραγωνικών μέτρων. Δεν υπήρχε συνωστισμός».

Ακόμη, είπε ότι τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος δεν έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά έπαιζαν όλοι τους σκάκι, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να εισαχθεί ως μάθημα στα σχολεία».

Ο ίδιος είπε ότι «δεν παρανομήσαμε καθόλου».

Ως υπεύθυνος του χώρου, ο  πρόεδρος του κόμματος, μόλις οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα για έλεγχο αντέδρασε, λέγοντας ότι είναι γραφεία κόμματος και δεν μπορεί να γίνει έλεγχος.

«Είναι παράνομο να παρεμβαίνει κάποιος σε ένα κόμμα με 16.000 μέλη. Ήρθαν τρεις συνεχόμενες ημέρες για έλεγχο, τη μια ημέρα 12 αστυνομικοί λες και είναι εδώ ο Εσκομπάρ, την άλλη μέρα δύο αστυνομικοί και την τρίτη ημέρα 8 άτομα. Αυτό είναι παρέμβαση στη λειτουργία του κόμματος», είπε ο κ. Λούβρος, κάνοντας λόγο για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τους ελέγχους, που σχετίζεται με την κάθοδο του κόμματος μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε πως μόνο σε εκείνον δόθηκε πρόστιμο, επειδή δεν φορούσε μάσκα, καθώς και ότι «οι αστυνομικοί απαγόρευαν στον κόσμο να βγει από τον χώρο μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ