“Άνοιξαν” οι ουρανοί στη Μαγνησία: Πλημμύρισαν σπίτια – Εγκλωβίστηκε ζευγάρι σε αυτοκίνητο – ΦΩΤΟ

“Άνοιξαν” οι ουρανοί από νωρίς το πρωί στην πόλη του Βόλου και σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η νεροποντή στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Υπολογίζεται ότι έχουν πλημμυρίσει περίπου 30 σπίτια του χωριού, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Ο δρόμος που συνδέει τα Κανάλια με την Κερασιά έχει κοπεί στα δυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ζευγάρι εγκλωβίστηκε στον χείμαρρο Κερασιώτη που υπερχείλισε και χρειάστηκε να στηθεί επιχείρηση διάσωσης των δυο ατόμων, καθώς το νερό είχε φτάσει ως την πόρτα του αυτοκινήτου. Ευτυχώς, λίγη ώρα αργότερα, το ζευγάρι απεγκλωβίστηκε σώο από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τον διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της ΒΙΠΕ κ. Βλόντζο, η υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για διασώσεις και απάντληση υδάτων από σπίτια. Ήδη, έχουν απεγκλωβιστεί τρεις οικογένειες και ευτυχώς δεν κινδυνεύει κανείς. Επίσης, έχει ενημερωθεί η Πυροσβεστική της Περιφέρειας ώστε να στείλει ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης, η οποία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Ουσιαστικά, τα Κανάλια είναι αποκομμένα από την υπόλοιπη Μαγνησία καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στο χωριό.

Ζημιές σημειώθηκαν και στο Καμάρι Πηλίου όπου καταγράφονται ήδη πάνω από 110mm βροχής για σήμερα.

Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, ενώ διακοπή της ηλεκτροδότησης σημειώθηκε στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Στον Δήμο Αλμυρού, προβλήματα έχουν προκληθεί στην αγροτική οδοποιϊα, τις καλλιέργειες και το παραλιακό μέτωπο, το οποίο έχει γεμίσει από πέτρες και κλαδιά.

Με τη θερμοκρασία μόλις στους 19 βαθμούς Κελσίου και συνεχή βροχόπτωση από τα ξημερώματα, η οποία σε αρκετές περιπτώσεις συνοδεύτηκε από πτώση κεραυνών, τίποτα στον Βόλο δεν παραπέμπει ημερολογιακά σε τέλη Ιουνίου. Μεγάλοι όγκοι νερού συσσωρεύθηκαν στους δρόμους της Νεάπολης, όπου υπάρχει χρόνιο πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές.

Στον δρόμο που οδηγεί από την οδό Λαρίσης στις Ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες», ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο νεαρές γυναίκες κινδύνευσε επίσης να παρασυρθεί από τα νερά του χειμάρρου Ξηριά και απαιτήθηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να απεγκλωβιστούν. Η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε στο ένα μέτρο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, καταιγίδες προβλέπονται σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Από τον Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι, «επειδή οι ραγδαίες βροχοπτώσεις που από το πρωί σημειώνονταν στην περιοχή μας προβλέπεται να συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου, με την εμφάνιση προβλημάτων να είναι πιθανή, ο Δήμος Βόλου που έχει θέσει όλες του τις δυνάμεις σε επιφυλακή, καλεί όσους πολίτες αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά και χρειάζονται βοήθεια να απευθύνονται στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 24210 80959 ή στο γραφείο Δημάρχου 24213 50173-4».

Πηγή: e-thessalia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ