Κρίσιμες ώρες για το λευκό τιγράκι: «Η ευθανασία για την Χασίγια ίσως να είναι μονόδρομος»

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζουν την κατάσταση υγείας της Χασίγια μιλώντας στο enikos.gr ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λε Σουέρ και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις», Νατάσσα Μπομπολάκη. Όπως αποκαλύπτουν, την τελική απόφαση για την μικρή λευκή τίγρη αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ή αύριο η ειδική ομάδα των 12 κτηνιάτρων που έχει συγκροτηθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και έχει αναλάβει την αξιολόγηση της κατάστασης. 

Συνεδριάζει η επιτροπή των κτηνιάτρων για το τιγράκι – Τα νεότερα για την Χασίγια

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα συγκροτήθηκε 12μελής επιτροπή κτηνιάτρων για να εξετάσει τα δεδομένα της υγείας της λευκής τίγρης, η οποία βρέθηκε παρατημένη κάτω από κάδο απορριμμάτων έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Νέα «καρφιά» Κούγια κατά Ηλιάδη – «Γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;»

«Έχουν περάσει πέντε εβδομάδες από τότε που βρήκαμε το άτυχο ζώο και δυστυχώς η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή», αναφέρει στο enikos.gr ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λε Σουέρ.

« Το τιγράκι δεν μπορεί να μετακινηθεί, πάσχει από εκ γενετής νόσο των οστών και οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το κρατήσουν στην ζωή» συμπληρώνει.

Βιασμός 19χρονης στην Κρήτη: «Δεν συμμετείχα σε καμία πράξη, είμαι στη διάθεση των αρχών» – Τι υποστηρίζει ο τράπερ
τιγράκι Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Φωτογραφία: Reuters

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι «Νέμεσις», Νατάσσα Μπομπολάκη η οποία μεταξύ άλλων υπογράμμισε στο enikos.gr ότι «η κατάσταση της υγείας της Χασίγια είναι άσχημη, το ζώο έχει σπασμένα κόκκαλα και τα πνευμόνια της συμπιέζονται. Δεν μπορεί να αναπνεύσει, πάσχει από στένωση στην λεκάνη και την σπονδυλική στήλη γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στο πεπτικό της σύστημα»

«Μάλιστα χθες το τιγράκι έπαθε πρόπτωση εντέρου με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν», συμπληρώνει η κ. Μπομπολάκη.

Επέμβαση στο μάτι έκανε η Ναταλία Γερμανού – Η εμπειρία σε δημόσιο νοσοκομείο

Παράλληλα, σχολιάζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας της Χασίγια η πρόεδρος της ΜΚΟ «Νέμεσις» αναφέρει ότι «πάσχει από αφόρητους πόνους, του χορηγείται τριπλό σχήμα ισχυρών παυσίπονων και ναρκωτική ουσία για να αντέξει».

Την ίδια στιγμή, η κ. Μπομπολάκη τονίζει ότι «η Χασίγια δεν έχει ούτε δύο μήνες ζωής» επικαλούμενη τα όσα έχουν κάνει γνωστά οι 12 επιστήμονες που έχουν αναλάβει την νοσηλεία του ζώου αλλά και κτηνίατροι από το εξωτερικό.

«Η ευθανασία ίσως να είναι μονόδρομος και λύτρωση για το μικρό τιγράκι», λέει χαρακτηριστικά.

Η επίσημη απόφαση για την μικρή τίγρη αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο, όπως επιβεβαίωσαν στο enikos.gr τόσο ο ιδιοκτήτης του Αττικού Πάρκου Ζαν Ζακ Λε Σουέρ όσο και η πρόεδρος της «Νεμεσις» Νατάσσα Μπομπολάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ